Acasa Politică Senatorul de Prahova, Ștefan Radu Oprea, ironizat pe Facebook

Senatorul de Prahova, Ștefan Radu Oprea, ironizat pe Facebook

8 min read
0
0
268

Într-o crisoare deschisă adresată Parlamentului României, Guvernului României și Președintelui României, publicată pe Facebook, ținta pare a fi senatorul PSD, Ștefan Radu Oprea, fost ministru pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat. Iată scrisoarea:

START-UP NATION – DE LA VIS LA REALITATE DE LA SPERANTA LA DEZASTRU
Noile modificari la legea nr. 112/2017 initiata de senatorul PSD, Stefan Radu Oprea, produc efecte devastatoare pentru cei ce doresc sa-si dezvolte o noua afacere in Romania cu sprijinul statului prin programul Start-up Nation editia a 3-a.
In materialul pe care vi-l voi prezenta doresc sa analizez modificarile noii legi ce se doreste a fi revitalizarea motorului economiei naționale prin infiintarea de noi IMM-uri si crearea de noi locuri de munca. Noua lege propusa de domnul senator Oprea schimba regula jocului si vedem ca la a 3-a editie vine sa distruga speranta celor ce doreau sa se dezvolte in Romania, revenind in tara cu sperante si vise ce le sunt spulberate de alesii poporului.
La capitolul criterii de eligibilitate apar discriminari majore.
Domeniul de activitate: productia favorizata primind punctaj suplimentar fata de alte activitati economice.
PUNCTUL B
Pentru obtinerea unui punctaj suplimentar de 10 puncte, obliga o entitate nou infiintata, fara istoric si experienta in domeniul de activitate propus, sa se angajeze intr-un contract de furnizare de servicii si produse catre o întreprindere mare sau sa obtina de la o universitate, efectuarea unor studii de cercetare/dezvoltare/inovare de catre beneficiarul programului.
INTREBAREA 1: Ce intreprindere mare se angajeaza intr-un contract cu un incepator in domeniu? Unde este inovarea in aceasta situatie?
INTREBAREA 2: Ce universitate accepta efectuarea de studii de cercetare/ dezvoltare/ inovare a romanului ce revine acasa din diaspora si vrea sa faca o mica afacere in tara lui, tinand cont ca cei care revin in tara, nu sunt doar masteranzi sau doctorantzi in domeniile lor de activitate. De asemenea as vrea sa stiu domnule senator Oprea daca stiti cat costa un studiu de cercetare/ dezvoltare/ inovare, cat dureaza si daca costurile sunt suportate de beneficiari, acesta cu ce bani va mai putea sa indeplineasca obiectivul proiectului propus?
Pentru lansarea afacerii, solicitantul trebuie sa detina un brevet de invenție.
INTREBARE: Domnule senator Oprea, dumneavoastra ati obtinut vreodata sau detineti un brevet de inventie, aveti habar in cat timp OSIM elibereaza un brevet de inventie? Stiti cat costa obtinerea unui brevet?
Domnule senator Oprea spuneti-mi cati romani sunt inventatori la 100 de locuitori? Avand în vedere ca exista o medie de 3-4 IMM-uri/ 100 de locuitori, care pentru a-si dezvolta afacerea, nu au avut nevoie de nici un fel de brevet.
PUNCTUL C
Aportul de capital social subscris si varsat al societatii intre 4000 lei si 6000 lei, poate produce efecte discriminatorii asupra doritorilor de accesare a programului si se transmite, în mod intentionat ca aceasta, a 3-a editie a programului se adreseaza celor cu un capital social substantial.
PUNCTUL G
Acordarea de punctaj suplimentar, judetelor cu un numar de mai putin de 4 IMM-uri/ 100 de locuitori, dezechilibreaza sansele de egalitate a participari la program a tuturor doritorilor.
Domnule senator Oprea, stiti ca in Romania, discriminarea sub orice forma a vreunui cetatean din Romania este interzisa prin constitutie?
Studiul de analiza a situatiei IMM-urilor/ 100 de locuitori, în conditiile actuale de pandemie pentru anul de referinta 2018-2019 luate în calcul de legiuitor nu sunt relevante, datorita faptului ca în perioada de pandemie din anul 2020 foarte multe IMM-uri au închis afacerile si deci, pentru a 3-a editie a programului, trebuie revizuite statisticile cu privire la IMM-urile/ 100 de locuitori, pentru a avea o evaluare corecta a punctajului acordat sau eliminat ca si punctaj suplimentar acest punct.
PUNCTUL I
Obtinerea de surse de energie regenerabila, este irelevanta pentru acest program, intrucat pentru a investi in astfel de surse, cheltuielile pentru obtinerea energiei regenerabile depaseste cu mult 20-25% din sursa de finantare, impiedicand astfel atingerea obiectivului programului, si anume: Inființarea de noi IMM-uri si crearea de noi locuri de munca.
În urma analizei mai sus mentionate si a argumentelor obiectiv prezentate, consider ca modificarea legii cu privire la elementele semnalate este oportuna si de echilibru pentru un program de succes in vederea infiintari si dezvoltarii sectorului IMM-urilor din Romania.
Aceasta opinie doresc sa o aduc la cunostinta atat a legiuitorului din Romania cat si a executivului din Romania, precum si în atentia Domnului Presedinte al Romaniei.
Domnule Presedinte Klaus Iohannis cu respect, va rog sa nu promulgati aceasta lege discriminatorie si care nu stimuleaza ci blocheaza accesul romanilor la acest program atat de mult asteptat.
Romania lucrului bine facut!

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Șefa UPU Ploiești, infectată cu SARS-CoV-2

Situație gravă în rândul celor din linia întâi. Peste 3800 de medici, asistenți medicali, …