Acasa Cultură Simpozionul Național TIMPUL ȘI OMUL – ediția a XIX-a, la Muzeul Ceasului Ploiești

Simpozionul Național TIMPUL ȘI OMUL – ediția a XIX-a, la Muzeul Ceasului Ploiești

2 min read
0
0
119

Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează în perioada 2-3 noiembrie 2017, a XIX-a ediție a Simpozionului Național TIMPUL ȘI OMUL .

În deschiderea lucrărilor simpozionului, care va avea loc în data de 2 noiembrie 2017, la orele 11,00, în sala Auditorium a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str. Toma Caragiu nr. 10, va fi lansat volumul ‘Anuarul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova’ — serie nouă, nr. VII, care cuprinde studii științifice din domeniul orologeriei și filmul ‘Istoria instrumentelor de măsurare a timpului’ — o incursiune în evoluția acestor instrumente cu exemplificări din patrimoniul Muzeului Ceasului ‘Nicolae Simache’ Ploiești.

La această manifestare anuală, participă peste 50 de invitați din țară, specialiști din muzee, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, colecționari și pasionați de orologerie, restauratori în domeniu.

Temele dezbătute în cadrul simpozionului, structurate pe două secțiuni, organizate la sediul Muzeului Ceasului ‘Nicolae Simache’ din Ploiești, str. Nicolae Simache nr. 1, sunt:

Definirea timpului în concepte filozofice, științifice, religioase, artistice și literare; Percepția timpului în lumea satului românesc; Oameni care au marcat timpul. Personalități; Evoluția și istoria orologeriei în plan universal și național; Invenții și inventatori celebri de ceasuri; Asimilarea și evoluția orologeriei în România, în diferite perioade istorice; Automate muzicale în patrimoniul muzeal național și mondial; Restaurarea ceasurilor și a cutiilor muzicale.

Violeta Streche

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…