Acasa Social Sindicatul EQUITAS obține o primă victorie în fața Penitenciarului Târgșor

Sindicatul EQUITAS obține o primă victorie în fața Penitenciarului Târgșor

3 min read
0
0
534

Curtea de Apel Ploiești a decis că angajații Penitenciarului Târgșor nu au fost plătiți conform muncii prestate și obligă penitenciarul la plata sumelor corespunzătoare către aceștia, respingând recursul formulat de către penitenciar.

Sindicatul EQUITAS din Penitenciarul Târgșor este o organizație preocupată mereu de respectarea drepturilor și promovarea intereselor profesionale ale politistilor, angajații ai acestui penitenciar.

Adrian GRIGOROIU liderul sindicatului (foto): „Sunt tot mai multe sentințe favorabile care obligă penitenciarele astfel ca sporurile pentru condiții grele de muncă să fie luate în calcul la determinarea indemnizației de concediu. La nivelul administrației centrale este constituit un grup de lucru, format din specialiști, care analizează posibilitatea aplicarii unei măsuri unitare la nivelul tuturor penitenciarelor, dar rezultatele continuă să întârzie. În acest sens, ne dorim ca această decizie să fie luată în cel mai scurt timp „.

Sindicaliştii au solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor aplicarea Deciziei nr.51 a ICCJ . Foarte greu au început discuțiile pe această temă, în care angajatorul este obligat să aplice această decizie, plată la nivelul maxim al funcției. Au loc ședințe, grupuri de lucru. dar toate parcă au scopul de a amâna cât mai mult o decizie favorabilă angajaților. În aceste condiții, Sindicatul EQUITAS pregătește o nouă acțiune în instanță. Momentan, conducerea penitenciarului Târgșor a răspuns negativ la plângerea prealabilă.

Liderul Sindicatului EQUITAS, Adrian GRIGOROIU: „Pe data de 25.09.2020 avem termen la o altă acțiune în instanță în care solicităm pentru membrii de sindicat aplicarea HG nr1/2017, adică echivalarea salariului de funcție cu salariul minim brut pe țară garantat în cuantum de 1450 lei, de la 01.02.2017. Există numeroase sentințe favorabile și în acest caz, unde legiuitorul spune că salariul de funcție minim se stabilește fără să fie inclus în acesta sporuri și alte adaosuri.”

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CERCETAT PENTRU FRAUDE INFORMATICE – VIDEO

Marți dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi …