Acasa Eveniment Situatie critică la Spitalul Județean de Urgență Ploieşti. A doua linie de gardă de la ATI nu mai poate fi acoperită

Situatie critică la Spitalul Județean de Urgență Ploieşti. A doua linie de gardă de la ATI nu mai poate fi acoperită

2 min read
0
0
591

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti riscă să nu poată acoperi a doua linie de gardă la Secţia de Terapie Intensivă pentru pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus, directorul Marius Niculescu declarând, marţi, pentru AGERPRES, că situaţia este critică.

„Avem o situaţie nu tensionată, ci critică. Până la această dată, linia a doua de gardă de la ATI (Anestezie și Terapie Intensivă) pentru pacienţii COVID a fost acoperită, însă începând de mâine rămânem fără medicii rezidenţi şi cei detaşaţi din judeţ pe perioada stării de urgenţă. Avem deci o lipsă de cinci cadre medicale”, a spus Niculescu.

Directorul SJU Ploieşti a spus că se încearcă acoperirea necesităţilor cu resursele din spital, el precizând că s-au făcut demersuri către autorităţi pentru obţinerea sprijinului necesar.

Marius Niculescu a adăugat că, în lipsa cadrelor medicale, nu poate fi folosită nici unitatea de terapie intensivă mobilă adusă la spital la sfârşitul săptămânii trecute.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut pentru cercetare abuzivă

Celebrul paraditor ex-procurorul Mircea Negulescu, zis şi Portocală, zis Zdreanță, a fost …