Acasa Social Șocant: Copii maltratați la Centrul de plasament „Sf. Andrei” din Ploieşti

Șocant: Copii maltratați la Centrul de plasament „Sf. Andrei” din Ploieşti

11 min read
0
0
330

Domnule Director, Sef de tura, asistenta sociala, al oricărui centru de plasament,

Va scriu in calitate de mama, de om, de cetatean roman, in urma unui articol pe care l-am citit despre centrul de plasament Sf Andrei din Ploiesti, articol ce apartine paginii Si Noi Suntem Familie. Scrisoarea mea se adreseaza tuturor directorilor de centre de plasament si tuturor angajatilor lor nu doar Sf Andrei, pentru ca nu doar acolo se intampla asa ceva.
De asemenea, vreau sa adresez aceasta scrisoare si Protectiei Copilului si tuturor angajatilor de acolo pentru ca, fie ca va place sau nu, sunteti responsabili toti de vietile unor copii care nu au cerut sa vina pe lume. Sunteti responsabili fiecare in parte de traumele, plansul si foamea fiecarui copil care este adus acolo in grija voastra. Sunteti responsabili de toata durerea interioara si exterioara cauzata de bataile animalelor pe care le angajati, sunteti responsabili de fiecare crima, furt, inselatorie, violenta pe care acesti viitori adulti le vor face. Va dati seama? Mai intai sunteti responsabili pentru durerea pe care le-o provocati iar mai apoi sunteti responsabili pentru durerea pe care acestia o provoaca mai departe oamenilor din jurul lor, pentru ca da, daca asta ati creat, asta veti lasa sa plece pe poarta la 18 ani. Sunteti responsabili de niste suflete nevinovate care nu au nimic pe lumea asta decat pe VOI, iar voi, din egoism si ignoranță, ii transformati in oameni goi, oameni plini de durere si da, rautate, pentru ca daca rautate puneti in ei rautate vor da si ei mi departe.
Va propun un exercitiu de imaginatie: Inchideti ochii si imaginati-va ca în urma unui cutremur ingrozitor va pierdeti viata impreuna cu toata familia iar singurul supravietuitor este mult iubitul dvs copil.Acum imaginati va ca pruncul d-voastră iubit ajunge intr-unul din multele centre de plasament in care se intampla asta:

”Cât l-am bătut eu pe ăla…dacă ar şti să spună”, Potrivit acestuia, discuţiile dintre cele două angajate sunt dintre cele mai şcoante, iar bătaia pare să fie un mod de a-i educa pe copiii mai obraznici aflaţi în plasament. ”Când dai…nu îi previi. Te uiţi, dai cât poţi şi îi spui: să nu mai strig la tine de două ori că îţi crăp capul. Nu stai să îl priveşti pe copil şi apoi dai”, ”De mâine pleacă şeful. Poţi să dai liniştită”, ”Dă-le să zacă. Să te ştie de frică. Acum la început. S. îi bate rău. Ai văzut cum ascultă ăia de ea? Dă-le la baie, pe furiş”, sunt doar câteva din sfaturile primte de noua angajată a Centrului de plasament.
N., îngrijitoarea mai veche din Centrul Sf Andrei din Ploieşti, îi povesteşte colegei recent angajate cât de tare îi bate pe copiii neascultători oriunde îi prinde şi nu este văzută de către şefi. ”P-ăia i-aş face să nu sufle când aş striga la ei. Dă-le pe furiş. Pe mine nu m-a văzut nimeni până acum o lună şi ceva. Unde îl prindeam îi dădeam. Pe scări, când coboram la masă…oriunde. Fă-te ascultată. Uită-te în jur şi dă”.
Îngrijitoarele par că profită de handicapul psihic al copiilor pe care nu i-ar lua nimeni în considerare în cazul în care ar putea să reclame că sunt abuzaţi. ”Te obişnuieşti. Tot cu răutate în voce şi în uitătură. Şi nu toţi sunt răi. Codru ăla, restul îi ţin din vorbe. Cât l-am bătut eu pe ăla…dacă ar şti să spună”, este o altă mărturisire a îngrijitoarei cu experienţă.
Noua angajată îi mărturiseşte şi ea colegei sale că la început s-a ferit de şefi să-i bată pe copii, dar după câteva săptămâni de la semnarea contractului, bătaia devenise o obişnuinţă, ceva aproape firesc. ”Dar mi-a fost aşa… că zic sunt la început şi să nu spună careva că-i bat…. Dar acum le dau şi eu…”, recunoaşte C în discuţia cu N.

Domnule/doamna director, sa nu incercati sa va mintiti singur/a, sunteti vinovat/a chiar daca nu stiti, sunteti responsabil chiar daca angajatele dvs maltrateaza copii pe la spatele dvs. Sunteti vinovat pentru ca nu stiti. Atata veme cat sunteti acolo responsabil cu acel loc aveti obligatia sa stiti ce se intampla si daca nu stiti,asta nu va scapa de vina.
Dragi angajati ai protectiei copilului, dragi angajati ai caselor de copii, chiar nu cunoastesti situatia asta? De atatia ani si atati copii deveniti adulti care povestesc groaza prin care au trecut? Uitati-va la poza, acum stiti, nu mai este loc de scuze. Și, daca dupa ce ati vazut acest ingeras cu ochii vineți, puteti merge acasa linistiti si va puteti continua viata in pace, fara sa luati vreo masura, ascuzandu-va cu lasitate in spatele scuzei “sunt doar un angajat,n-am puterea sa fac nimic, sa stiti ca DUMNEAVOASTRA SUNTETI MANA CARE A INVINETIT ACEST COPIL SI CARE I-A CREAT O TRAUMA PE VIATA. Dumneavoastra aveti aceiasi vina pe care o au animalele alea care va sunt colege. Impreuna cu colega care a facut-o fizic, dumneavoastra creati nefericire, durere si infractori pentru două generatii și, indiferent in ce Dumnezeu credeti sau nu credeti, un lucru este cert, CE DAI AIA PRIMESTI. Mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul.
Copiii sunt viitorul si cu totii stim astia. Parintii au responsabilitatea sa ofere societatii adulti responsabili si bine crescuti care sa știe sa traiasca frumos. Voi sunteti parintii lor prin functia pe care ați ales-o SINGURI. Va intreb retoric, sunteti mandri de viitorul pe care il creati? Sunteti fericiti cu ceea ce oferiți lumii si tarii voastre? Ar fi bunicii vostrii mandrii de aportul pe care il aduceți vietilor acestor copii si a acestei societati?

Poza si bucatica de articol apartin paginii de facebook Si Noi Suntem Familie.

Va rog sa distribuiti, am speranta ca acest mesaj va atinge inimile care trebuie atinse si ca impreuna putem crea o lume mai buna.

Georgia Barbu

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…