Acasa Cultură Spectacolele Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești în perioada 5-11 septembrie

Spectacolele Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești în perioada 5-11 septembrie

5 min read
0
0
56

În acest final de săptămână, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, eveniment marcat în data de 10 septembrie 2022, Teatrul „Toma Caragiu” își invită spectatorii să vizioneze una dintre cele mai îndrăgite producții ale secției Teatrul de Revistă Majestic, spectacolul „Zaraza”. Cei mici sunt așteptați cu o premieră a secției Teatrul de Animație pentru copii și tineret Imaginario: spectacolul Ali Baba și cei 40 de hoți. Tot pentru copii, va avea loc o reprezentație în aer liber a spectacolului Prostia omenească, în cadrul evenimentului Noaptea la Zoo.

Prostia omeneascăvineri, 9 septembrie, ora 20.15, Parcul Memorial „Constantin Stere” Bucov. Având drept sursă de inspirație două scrieri binecunoscute ale lui Ion Creangă, „Prostia Omenească” și „Povestea unui om leneș”, această montare inedită, în viziunea regizorală a Sabinei Vlaiculescu Arsenie,  aduce în fața publicului personaje comice, unele cu accente caricaturale, ce vor reuși să stârnească râsul, indiferent de vârstă. Accesul la acest spectacol este liber, în limita locurilor disponibile.

Zarazasâmbătă, 10 septembrie, ora 19.00, și duminică, 11 septembrie, ora 19.00, sala Teatrului „Toma Caragiu. „Ca un gest de reverență în fața unei epoci care astăzi aproape că ne vine greu a crede că a existat cu adevărat, Răzvan Mazilu a creat la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești spectacolul „Zaraza”, tribut adus acelui timp mitic care a pus semnul egalității între Paris și Micul Paris de altădată – Bucureștiul nostru care respira în sfârșit la unison cu întreaga Europă. O lume care dansa între strălucire și întunecimi misterioase.” (Oana Medrea, „Zaraza” sau cronica rimată și ritmată a Bucureștiului de altădată, revistateatrala.radioromaniacultural.ro)

Ali Baba și cei 40 de hoțiduminică, 11 septembrie, ora 11.00, sala Teatrului de Animație. În vremurile de demult, pe când formule magice dezvăluiau ascunzători care adăposteau bogății nebănuite, trăia un negustor de lemne sărac, pe nume Ali Baba. Într-o zi, el descoperă o peșteră plină de comori, iar această întâmplare îi schimbă viața pentru totdeauna: peștera este locul secret în care temutul Hasarak, căpetenia unei bande de 40 de hoți, își adăpostește comorile. Ali Baba atrage asupra sa mânia lui Hasarak, dar, alături de soția lui, Mariana, și de bunul său prieten, măgărușul Grey, el reușește să îi înfrângă pe bandiți și să își transforme visurile în realitate.

Vă așteptăm la teatru! Biletele pot fi achiziționate de la Agenția de Bilete a Teatrului, tel. 0244 522 774, sau on-line, de pe site-ul www.teatruploiesti.ro, secțiunea Program spectacole.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Condamnată la 13 ani de închisoare, după ce și-a lovit mătuşa cu un topor

O femeie din judeţul Prahova care, în luna mai a acestui an, şi-a lovit mătuşa cu un topor…