Acasa Social Spital modular şi echipamente medicale în valoare de 3 milioane de Euro la Ploiești

Spital modular şi echipamente medicale în valoare de 3 milioane de Euro la Ploiești

3 min read
0
0
135

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a declarat că „Vom avea un nou spital modular şi echipamente medicale în valoare de 3 milioane de Euro, din fonduri europene nerambursabile, pentru prahoveni.”

Consiliul Judeţean Prahova a depus ieri, 1 decembrie 2020, un proiect pe fonduri europene nerambursabile în valoare de aproximativ 3 milioane de Euro care vizează amplasarea, în incinta Secţiei Pneumologie a Spitalului judeţean de Urgenţă Ploieşti, a unui număr de 55 de containere modulare. Acestea vor avea 32 paturi şi vor fi dotate cu echipamente necesare desfăşurării actului medical (paturi triaj, paturi ATI, ventilator mobil, ventilator invaziv, injectomat, monitor pacienţi, staţie monitorizare, EKG, Holter TA, defibrilator, pulsometru etc).

„Sărbătorim Ziua Naţională a României prin fapte pentru prahoveni. Sistemul sanitar din Prahova are nevoie de sprijin şi ne-am mobilizat pentru a completa eforturile din bugetul judeţean cu fonduri europene alocate creşterii capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Orice pat de spital în plus, orice echipament medical nou poate salva vieţi omeneşti. Nimic nu e mai important pentru noi, în această perioadă, decât sănătatea prahovenilor”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Administraţia publică judeţeană a aplicat pentru finanţarea nerambursabilă a spitalului modular şi a echipamentelor aferente în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19. După semnarea contractului de finanţare, proiectul se va implementa în 6 luni, perioadă care include şi punerea în funcţiune a echipamentelor.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Guvernul ia în calcul înăsprirea restricțiilor

Guvernul ia în calcul modificarea restricțiilor de circulație, din cauza creșterii numărul…