Acasa Social Spitalul Băicoi, exclus din circuitul unităţilor sanitare desemnate să primească pacienţi COVID-19

Spitalul Băicoi, exclus din circuitul unităţilor sanitare desemnate să primească pacienţi COVID-19

3 min read
0
0
34

Spitalul Orăşenesc Băicoi a fost exclus din circuitul unităţilor sanitare din Prahova desemnate prin ordin al ministrului Sănătăţii să preia cazuri de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, a informat, miercuri, Prefectura Prahova.

„Spitalul Orăşenesc Băicoi nu va fi închis sau transformat în spital-suport COVID-19, unitatea fiind eliminată din OMS 555/2020 Anexa3 ‘Lista cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2”, a menţionat sursa citată.
La sfârşitul lunii iulie, ministrul Sănătăţii a emis un ordin prin care Spitalul Băicoi era desemnat, alături de alte unităţi din judeţ, să preia cazuri de pacienţi COVID-19.
Potrivit documentului emis în vedea suplimentării paturilor destinate acestei categorii de bolnavi, spitalul de la Băicoi urma să preia pacienţi prin Secţia Medicină Internă.

În acest moment, cazurile de COVID-19 sunt gestionate prin Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, cu secţiile exterioare de Boli Infecţioase şi Pneumologie, plus secţia ATI, prin Spitalul Municipal Câmpina, desemnat spital suport, prin Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul CFR din Ploieşti şi Spitalul de Psihiatrie Voila, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Liliana Maxim Minculescu.
Conform ultimei raportări, numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 în judeţ este de 328, dintre care 285 de paturi sunt ocupate.
De asemenea, toate cele 20 de paturi disponibile la ATI sunt ocupate, unitatea mobilă de terapie intensivă nefiind dată încă în folosinţă după ce instalaţia de climatizare a fost reparată.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…