Acasa Eveniment Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov precizează că s-a respectat decizia CNCCI în cazul transferului pacienţilor cu COVID-19 la Ploieşti

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov precizează că s-a respectat decizia CNCCI în cazul transferului pacienţilor cu COVID-19 la Ploieşti

4 min read
0
0
196

Protocolul şi deciziile Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) au fost respectate în cazul transferului celor trei pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, de la Braşov la Ploieşti, a transmis, vineri, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Conform purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Marius Leonte, în timpul transportului celor trei, o pacientă „a devenit instabilă, a intervenit stopul cardio-respirator şi a decedat”.

„Secţia ATI COVID (de la SCJU Braşov n.r.) funcţionează pe 15 paturi separate. În cursul zilei de ieri (joi n.r.) erau ocupate 12 paturi. Analiza făcută de CNCCI a constatat că peste 75% din paturi sunt ocupate şi a decis transferarea a trei pacienţi pe cale aeriană, pentru a elibera paturi în vederea asigurării locurilor pentru alte cazuri grave COVID pozitive din Braşov, care ar necesita intubaţia”, a precizat sursa citată.

Conform deciziei CNCCI, cei trei pacienţi urmau să fie transferaţi cu un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi nu la spitalul de la Câmpina, declarat unitate medicală suport pentru tratarea cazurilor de coronavirus.

„Cei trei pacienţi intubaţi, aflaţi în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi nu la Spitalul Municipal Câmpina, unitate suport pentru pacienţii cu Covid-19. La Spitalul Judeţean Ploieşti a fost declanşat Planul Roşu şi s-au luat deja toate măsurile care se impun într-o asemenea situaţie pentru primirea pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Spaţiul în care vor fi internaţi pe Terapie Intensivă este distinct, cu circuit separat, astfel încât să nu existe riscuri pentru ceilalţi pacienţi ai spitalului şi pentru personalul auxiliar şi medical. Corpul medical din cel mai mare spital prahovean este pregătit pentru a-i primi în siguranţă pe cei trei pacienţi aflaţi deja în stare gravă. Medicii sunt în alertă, gata să le acorde tratamentele necesare pentru a-i menţine în viaţă şi a le îmbunătăţi starea de sănătate celor trei persoane transferate de la Braşov“, a precizat  președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un nou focar COVID-19 în Prahova

Un nou focar de cazuri de infectare cu coronavirus a fost depistat în judeţul Prahova, în …