Acasa Eveniment Starea de alertă se termină pe 17 iunie. Săptămâna viitoare, Guvernul va decide dacă o va menține sau nu

Starea de alertă se termină pe 17 iunie. Săptămâna viitoare, Guvernul va decide dacă o va menține sau nu

4 min read
0
0
284

Pe 17 iunie expiră perioada stării de alertă, așa cum a fost ea stabilită prin Hotărârea de Guvern de luna trecută. Până atunci trebuie anunțate noile măsuri, iar abia joi am putea află concret ce se va întâmplă în continuare. Rămâne de văzut dacă Guvernul va menține după 17 iunie această stare de alertă sau nu.

Ministrul Sănătății spunea că cel mai probabil va fi menținută, asta pentru că e nevoie de un cadru legal că autoritățile să intervină în anumite situații. Se face o analiză în cadrul comisiei pentru combaterea coronavirusului și urmează să aflăm și recomandările pentru luna în curs și jumătatea lunii viitoare.

Problema se pune cu ce se va întâmpla în Parlament în momentul în care Hotărârea ajunge în plenul reunit. E nevoie de girul aleșilor, dacă măsură se aplică la nivel național, iar Parlamentul trebuie să se întrunească în 5 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Sunt critici venite din partea opoziției pentru modul în care a fost gestionată această criză și din nou liderii partidelor amenință că nu vor vota solicitarea Guvernului.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut azi că social-democrații nu susțin un astfel de demers și a mai adăugat el că reprezentanții Guvernului s-au lăudat cu acțiunile primarilor. În plus, în opinia lui Ciolacu, „doar specialiștii în sănătate publică trebuie să spună clar țării ce fel de măsuri trebuie luate mai departe”.

Victor Ponta a anunțat și el că cei de la Pro România nu vor vota, ba chiar, spunea fostul premier, că va merge să protesteze în Piața Victoriei.

Și cei de la ALDE spun că nu vor susține menținerea stării de alertă. Însă trebuie precizat că și luna trecută, aleșii au lansat aceleași avertismente, însă într-un final și-au dat acordul pentru decizia Guvernului.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat luni seara, în emisiunea România 9 de la TVR1, că nu suntem încă în situația de a lua o decizie privind starea de alertă, dacă aceasta va continua sau nu, și trebuie să mai așteptăm câteva zile. Doctorul Arafat spune că NU putem, după 15 iunie, să revenim la normalitatea care era înaintea de pandemie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

PERCHEZIŢIE LA UN BĂRBAT BĂNUIT DE PROXENETISM

33.000 de euro au fost ridicaţi de poliţişti şi un autoturism de lux a fost indisponibiliz…