Acasa Cultură Statuete de bronz înfăţişându-l pe Regele Mihai, oferite susţinătorilor Asociaţiei pentru Patrimoniul Regal

Statuete de bronz înfăţişându-l pe Regele Mihai, oferite susţinătorilor Asociaţiei pentru Patrimoniul Regal

3 min read
0
0
183

Statuete din bronz înfăţişându-l pe Regele Mihai I vor fi oferite de Asociaţia pentru Patrimoniu Regal Peleş susţinătorilor proiectelor din acest an, au anunţat joi reprezentanţii asociaţiei într-un comunicat de presă.
Conform sursei citate, cele cinci statuete „Regele Mihai I” din bronz, lucrate de sculptorul Bogdan Ioan, îl înfăţişează pe Suveran în uniforma de Mareşal al Armatei Române.
Ele sunt însoţite de Certificat de Autenticitate şi redau fidel statuia Regelui Mihai I de la Sinaia.
„Statuetele încheie un proiect de suflet al Asociaţiei, care a început în urmă cu doi ani, şi este dedicat memoriei Regelui Mihai I. Mai întâi, sculptorul Bogdan Ioan a creat o machetă din ipsos de 83 cm, care a fost oferită Majestăţii Sale Margareta a României. După aceea, a fost ridicată la Sinaia statuia din bronz a Regelui Mihai I. Statuia are 2,30 metri înălţime şi a fost dezvelită la 25 octombrie 2021, la împlinirea unui secol de la naşterea Suveranului. Iar acum, proiectul se închide cu cele cinci statuete de bronz. Acestea sunt însoţite de Certificat de Autenticitate şi redau fidel statuia Regelui Mihai I, de la Sinaia. Asociaţia noastră îşi arată, astfel, gratitudinea faţă de cei care ne-au fost parteneri în lucrările de restaurare şi consolidare a patrimoniului pe care îl avem în responsabilitate. Domeniul Regal Peleş înseamnă 150 de ani de istorie şi 23 edificii unice. Un ansamblu natural şi arhitectural pe care Asociaţia şi partenerii săi îl protejează, îl menţin şi îl pun în valoare pentru fiecare generaţie de români”, se arată în comunicatul Asociaţiei pentru Patrimoniul Regal Peleş.

În premieră, câteva fotografii ale statuetelor Suveranului, reper al identităţii naţionale şi al istoriei României.

Pure Water
Proiecte-Patrimoniul construit
Love & Care
Proiecte-Patrimoniul natural
Travel Activities
Proiecte-Comunitate
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Înnoirea parcului auto și dezvoltarea infrastructurii, printre principalele obiective ale directorului adjunct al TCE Ploiești, Raul Petrescu

După cum știți, Raul Petrescu ocupă postul de director adjunct al Societății Transport Căl…