Acasa Justiție Substanțele folosite în sălile de sport au intrat în atenția DIICOT

Substanțele folosite în sălile de sport au intrat în atenția DIICOT

5 min read
0
0
140

Procurorii DIICOT au descins în cinci județe și în București într-un mega dosar de trafic internaţional de substanţe cu caracter psihoactiv. Este vorba despre „celebrele” substanţe folosite de către cei care frecventează sălile de sport.

La data de 13 octombrie 2016, în baza unei cereri de comisie rogatorie formulată de către autoritățile judiciare din Italia, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au efectuat, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate- Serviciul Antidrog, un număr de 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Dâmbovița, Vaslui, Arad, Satu-Mare, Ilfov și a municipiului București în cadrul unei acțiuni comune vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de substanțe cu caracter psihoactiv.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că. în perioada iunie 2015 — aprilie 2016. un grup infracțional organizat format din cetățeni români și 7 persoane de cetățenie italiană au traficat internațional medicamente cu acțiune de dopaj și stupefiante active de diferite tipuri și forme farmaceutice (tablete, capsule, preparate injectabile, flacoane, gel), acestea fiind importate/expediate în mod ilegal din România și comercializate pe teritoriul Italiei, furnizate în final sportivilor și persoanelor care frecventează sălile de sport.

S-a reținut că activitatea infracțională a membrilor grupării infracționale, în speță cetățeni români, consta în gestionarea unor site-uri de internet și comercializarea on line a medicamentelor și a substanțelor ilegale pe care le expediau/transportau în Italia, prin curieri profesionali sau ocazionali.

În urma perchezițiilor domiciliare, la locuința unuia dintre membri, din localitatea Bragadiru, a fost găsită o cantitate mare de astfel de substanțe.

În județul Arad au fost efectuate două percheziții domiciliare, la adrese frecventate de către un alt membru al grupului (pe numele căruia exista mandat european de arestare), fiind găsite substanțe anabolizante.

Pe raza județului Vaslui au fost efectuate cinci percheziții domiciliare și au fost identificați alți doi membri, pe numele cărora existau emise mandate europene de arestare.

Autoritățile judiciare din Italia au emis față de 5 membri ai grupului infracțional organizat mandate europene de arestare, ce urmează să fie puse în aplicare de autoritățile judiciare competente.

Simultan, în cadrul aceleiași operațiuni, au avut loc un număr de 6 percheziții și pe teritoriul Italiei, sincronizate și coordonate de către procurorii din cadrul Parchetul din Trento.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Satu-Mare, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Vaslui și luptători S.I.A.S..

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Principesa Sofia va fi prezentă, marţi, la lansarea proiectului de reabilitare a traseelor istorice şi grădinilor Domeniului Regal Peleş

Principesa Sofia va participa, marţi, la Sinaia, la trei evenimente publice cu prilejul la…