Acasa Cultură TABĂRA INTERNAȚIONALĂ DE LAND-ART, FOTOGRAFIE ȘI FILM

TABĂRA INTERNAȚIONALĂ DE LAND-ART, FOTOGRAFIE ȘI FILM

4 min read
0
0
47

În perioada 12-14 iulie 2018, se va desfăşura în localitatea Cocorăştii Mislii, jud. Prahova, TABĂRA INTERNAŢIONALĂ DE LAND-ART, FOTOGRAFIE ŞI FILM „NODURI ŞI SEMNE”, ediţia a zecea, la care participă tineri artişti din Republica Moldova, Franța, Italia și România. Actiunea este organizată de Centrul Judeţean de Cultură Prahova – Consiliul Județean Prahova în parteneriat cu Centrul Cultural Cocorăştii Mislii, Primăria și Consiliul Local Cocorăștii-Mislii și Asociația de înfrățire Cocorăştii Mislii – Castanet-Tolosan.

În ziua de 14 iulie va avea loc vernisajul expoziției de land-art și vizionarea filmului documentar al acestei ediții a taberei, iar în data de 18 iulie 2018, vernisajul expoziției de fotografie artistică și documentară din creațiile fotografice ale participanților. NODURI ŞI SEMNE este titlul unui volum de poeme aparţinând marelui poet român Nichita Stănescu, iar tabăra poartă acest nume pentru că proiectul inițiat și coordonat de prof. Mihai Vasile a fost lansat în anul 2009 în cadrul Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU (festival realizat de Teatrul Equinox, actualmente Centrul Dramatic MYTHOS al Centrului Judeţean de Cultură Prahova), tabăra fiind deschisă către tinerii artişti care au proiecte de land-artşi care-şi pot realiza aceste proiecte în cadrul natural generos de pe teritoriul comunei Cocorăştii Mislii.

În cadrul acestui proiect, de-a lungul celor nouă ediții au fost invitați să participe tineri însoțiți de profesori și reprezentanți ai autorităților din mai multe localități europene, din țări ca: Franța, Republica Moldova, Italia, Spania.

Land-art este o tendinţă a artei contemporane care utilizează cadrul şi materialele din natură (lemn, pământ, piatră, nisip, apă etc). Cel mai adesea, operele de land-artfiind realizate în aer libersunt supuse eroziunii naturale, dispărând în timp şi rămânând doar mărturiile fotografice şi cinematografice.

Dintre activitățile propuse selectăm:

Joi, 12 iulie 2018:

– ora 11: Deschiderea oficială a taberei. Premiera filmului documentar „Land art între efemer și durabil. Legătura dintre land art și fotografie și film”. Conferință și proiecție video susținută de prof. Mihai Vasile

Sâmbătă, 14 iulie 2018:

– ora 19. Vernisajul expoziției.

– ora 21. Vizionarea filmului documentar al acestei ediții a taberei.

Miercuri, 18 iulie 2018:

– ora 11. Vernisajul expoziției de fotografie artistică și documentară, realizată de participanții la tabără; închiderea taberei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…