Acasa Eveniment Tânărul accidentat în Valea Seacă a Crucii a fost preluat de un elicopter după 5 ore de intervenţie

Tânărul accidentat în Valea Seacă a Crucii a fost preluat de un elicopter după 5 ore de intervenţie

5 min read
0
0
111

Bărbatul se afla în Munții Bucegi, pe Valea Seacă a Crucii, când a căzut și s-a rănit grav. Din cauza unei lovituri puternice la coloană a rămas imobilizat, iar cei care erau cu el au cerut ajutorul salvamontiștilor. Tânărul a fost transportat la spital cu un elicopter SMURD.

Elicopterul a ajuns la ieşirea din Valea Seacă a Crucii şi l-a preluat pe tânărul accidentat în ajutorul căruia au intervenit, timp de aproximativ 5 ore, salvamontiştii din Buşteni. Salvamontiştii din Buşteni au intervenit, duminică la prânz, pentru salvarea unui tânăr de 23 de ani, care a căzut pe Valea Seacă a Crucii şi care nu se mai poate mişca din cauza traumatismelor suferite, inclusiv la coloană.

„Într-un final, elicopterul a putut să ajungă la ieşirea din Valea Seacă a Crucii şi, după mai bine de 5 ore de muncă, victima a fost scoasă din masiv. Acum se află sub îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanţii Salvamont Buşteni.
În jurul orei 17,00, salvamontiştii au anunţat că îl transportă cu targa pe tânărul rănit deoarece elicopterul nu putea ajunge la locul accidentului.
Salvamontiştii din Buşteni au intervenit, duminică, pentru salvarea unui tânăr de 23 de ani, care a căzut pe Valea Seacă a Crucii şi care nu s-a mai putut mişca din cauza traumatismelor suferite, inclusiv la coloană.

ORA 17:34, Prahova: Salvamontiştii din Buşteni transportă cu targa tânărul rănit pe Valea Seacă a Crucii

Salvamontiştii din Buşteni transportă cu targa tânărul rănit duminică la prânz pe Valea Seacă a Crucii şi estimează că în aproximativ o oră vor ieşi din zona stâncoasă.
„Pentru că elicopterul nu a putut să intre la locul accidentului, am fost nevoiţi să transportăm victima cu targa. Sperăm ca în aproximativ o oră să ieşim din firul Văii Seci a Caraimanului”, a scris, pe Facebook, Salvamont Buşteni.
Victima este un tânăr de 23 de ani, din Capitală, şi nu se mai putea mişca din cauza traumatismelor suferite, inclusiv la coloană, după cum au anunţat anterior intervenţiei salvatorii.

Noaptea trecută, alți doi turiști plecați în drumeție în Munții Bucegi s-au rănit și au avut nevoie de ajutor ca să ajungă cu bine la baza muntelui. Amândoi au fost recuperați și coborâți în siguranță.

Unul se afla pe traseul Brâna Caraimanului când a alunecat și s-a lovit la un picior.

Celălalt se întorcea de la Cascada Urlătoarea. A căzut de pe un trunchi de copac și a suferit o dublă fractură de tibie și peroneu.

Salvatorii le atrag din nou atenția turiștilor să nu mai plece nepregătiți pe munte sau pe timp de noapte.

Numai în această vară au avut loc peste 1000 de accidente pe munte. Majoritatea, din cauza echipamentului și a pregătirii necorespunzătoare.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CERCETAT PENTRU FRAUDE INFORMATICE – VIDEO

Marți dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi …