Acasa Cultură Tineri talentați cu care ne mândrim: Mihaela Maria Petre

Tineri talentați cu care ne mândrim: Mihaela Maria Petre

7 min read
0
1
431

România are mulți tineri activi și implicați, care obțin performanțe în diverse domenii, tineri cu care ne mândrim și al căror efort îl prețuim la justa lui valoare. Pentru că tinerii sunt sursa de energie, curaj și talent care generează schimbarea socială reală. Indiferent de domeniu, fiecare premiu înseamnă ore, zile, chiar ani de muncă şi efort financiar din partea părinţilor. Mulţi dintre tinerii cu care ţara noastră se mândreşte nu au avut poate copilărie, au preferat să exerseze pentru a performa.

Mihaela Maria Petre a împlinit de curând 17 ani și este elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Ploieşti. Încă de la vârsta fragedă, de doar șase anişori, a atras atenţia părinţilor, suficient de mult încât aceştia să decidă să o lase să urce în trenul în care călătoreşte şi acum, cel al muzicii.

Ceea ce face adesea diferenţa între potenţialul unor seminţe şi ceea ce poate înflori din ele, între ce semeni şi ce culegi, e mâna „grădinarului”, anume profesorul.

În clasa a V-a, a fost descoperită de profesoara de muzică Cristina Trandafir, cea care i-a predat lecțiile de canto ce au ajutat-o pe Mihaela Maria se evidențieze și să își valorifice potențialul artistic.

Mihaela Maria este o tânără care a ajuns să impresioneze prin calitățile ei vocale, o fată mereu zâmbitoare, timidă în viața de zi cu zi, însă pe scenă știe cum să meargă la sufletul oamenilor, să le spună ceea ce simte. Iar spectatorii reacţionează foarte bine la acest gen de comunicare.

În numeroase spectacole, fie ele concurs sau caritabile, Mihaela Maria Petre a dovedit că este un amalgam de trup, suflet, talent şi pasiune pentru muzică. Cei care o ascultă răspund la sinceritatea și deschiderea ei, deschizându-și la rândul lor sufletele, iar de aici apare și magia conexiunii dintre artist și public.

A mai studiat muzică la şcolile:

ART ACADEMY – PROF. ROBERT MARCAS

ŞCOALA DE ARTE, VOX APOLLO, PROF. ALINA ROŞCA

ŞCOALA DE FORMARE ŞI LANSARE DE TALENTE, HEAT MUSIC

TALENT, PROF. ALIN NICODIM

Mihaela Maria a câştigat numeroase premii şi trofee, astfel:

NOVEMBER MUSIC FEST SONG CONTEST, PLOIEŞTI 2017 – LOCUL I

FLORI DE GHEAŢĂ, BUCURESTI – LOCUL II – Repertoriu Internaţional

MAMAIA SUMMER HITS – LOCUL I – secţiunea POP INTERNAŢIONAL

NEXT MAGIC VOICE FESTIVAL, FOCŞANI, LOCUL I – secţiunea POP INTERNATIONAL

INVITAT SPECIAL ÎN MAREA FINALĂ A FESTIVALULUI, FLORENTIN DELMAR, FOCŞANI

ACT DE FUNDAŢIUNE AL MAJESTĂŢII SALE FERDINAND I

BRAŞOV LIVE FEST EDIŢIA a III a

  • Atestat de voce live
  • Trofeul categoriei 15 – 17 ani
  • SECŢIUNEA SPECIALĂ GOLD vocea de 10
  • CERTIFICAT GOLD – MENŢIUNE
  • FESTIVALUL FESTIVALELOR – AZUGA – LOCUL I – cea mai bună voce

Feminină, LOCUL I – secţiunea ACAPELLA, TROFEUL- secţiunea MUZICĂ

INTERNAŢIONALĂ, TROFEUL- secţiunea PIESE NOI INTERNAŢIONALE,

LOCUL I – MISS

  • FESTIVALUL ART RESPECT – BRAŞOV: LOCUL I – secţiunea INTERPRETARE MUZICĂ UȘOARĂ – repertoriul Internaţional, LOCUL I – Secţiunea INTERPRETARE MUZICĂ USOARA- repertoriul românesc
  • CONCURS- CAMPIONAT NAŢIONAL DE MAJORETE TRADIŢIONALE

SINCHEERLEADING – LOCUL II -2019- CLUJ- NAPOCA.

„Sunt o fire veselă, sociabilă şi plină de viaţă. Îmi place să bucătăresc, să merg la școală, să stau cât mai mult cu familia şi prietenii. Pasiunea mea, care îmi umple tot timpul, este însă cântecul. Îmi place să cânt din orice secţiune. Îmi doresc să pot particip la cât mai multe concursuri şi festivaluri pentru a căpăta experienţă şi a mă face cunoscută.”, a declarat tânăra artistă.

De menţionat este faptul că Mihaela Maria Petre este voluntară la Asociaţia Valex, o organizație nonguvernamentală, condusă de dl. Alex Vlad, ce oferă tinerilor o platformă pentru schimbul de idei cu privire la cultura urbană, stil antreprenorial, educație, muzică, vise, dezvoltarea carierei.

https://www.facebook.com/musiccityromania/videos/515663595767108/?v=515663595767108

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Curtea de Apel Bucureşti decide astăzi dacă va fi ridicată carantina în comuna prahoveană Gornet

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă, marţi, pe cererea autorităţilor locale din comuna Go…