Acasa Opinii TRATATELE CONSTRUCȚIEI „BRUXELLES-UE”

TRATATELE CONSTRUCȚIEI „BRUXELLES-UE”

10 min read
0
0
25

Au fost conduse de Cartelul German al Petrolului şi Medicamentelor – după înfrângerea în 1945 a coaliţiei Nazi/Cartel – într-un efort de a organiza următoarea încercare de cucerire a Europei. Textul tratatelor a fost pregătit de acţionarii legali ai Cartelului Petrolului şi Medicamentelor, în mod special Walter Hallstein, pentru a asigura structura dictatorială necesară planului de cucerire. Alte cinci ţări europene, Franţa, Italia şi ţările Benelux au fost atrase să adere la aceste „Comunităţi” cu promisiunea înşelătoare de pace, securitate şi prosperitate economică.

Între 1 şi 3 iunie 1955, întâlnirea decisivă de pregătire a „Comunităţii Economice Europene” a avut loc la Messina, Sicilia. Participanţii la această întâlnire vor fi cunoscuţi drept „cei şase sicilieni”. Experienţa juridică limitată a  acestor  cinci „membri fondatori” ai Bruxelles UE contrastează cu experienţa celui de-al şaselea membru, Walter Hallstein.

Gaetano Martino, MD, Italia. Gazda conferinţei.
Pregătire juridica elementară: nici una
Înainte şi în timpul celui de-al doilea război mondial: membru al mişcării fasciste italiene sub conducerea lui Mussolini.
După al doilea război mondial: face carieră ca membru al celor „şase sicilieni”
Willem Beyen, Olanda.
Educaţie: Facultatea de drept
Profesie: director executiv (Philips, Unilever), bancher, diverse funcţii politice.
Joseph Bech, Luxemburg.
Educaţie: Facultatea de drept
Profesie: în anul în care a fost admis ca avocat, 1914, a devenit deputat al partidului de dreapta. A deţinut mai multe funcţii politice de-a lungul vieţii.
Antoine Pinay, Franţa.
Pregătire juridica elementară: nici una
În timpul celui de-al doilea război mondial: membru al „Consiliului Naţional de la Vichy” – regimul marionetă francez stabilit de coaliţia Nazi/Cartel în Franţa ocupată.
Paul-Henri Spaak, Belgia.
Educaţie: Facultatea de drept
Profesie: câţiva ani de practică juridică privată. Începând din 1925, diverse funcţii politice.

Experienţa juridică limitată a acestor cinci „membri fondatori” ai Bruxelles UE contrastează cu experienţa celui de-al şaselea membru, Walter Hallstein. Până în momentul Tratatului de la Roma, Hallstein avea aproape trei decenii de experienţă în domeniul educaţiei, profesoratului şi cercetării la şcolile de drept şi instituţiile germane preocupate de dreptul şi sistemele economice internaţionale comparate:
• Efectuează studiile la Facultatea de Drept din Bonn, Munchen
si obţine titlul de „doctor în drept” la Universitatea din Berlin
• Beneficiază de pregătire de elită în „Drept internaţional comparat” la Institutul „Kaizer Wilhelm” din Berlin, finanţat de Cartelul
IG Farben
• Este timp de aproape 20 de ani decanul Facultăţii de Drept şi
Economie de la universităţile din Rostock şi Frankfurt.
O scurta privire asupra documentelor din Curriculum Vitae al lui Hallstein ne arată cine a tras cu adevărat sforile în proiectarea bazei juridice pentru Bruxelles UE.

Cum a putut Hallstein – cu trecutul său întunecat din istoria Nazi/Cartel – să devină arhitectul şef al Bruxelles UE şi primul preşedinte al comisiei UE?
Răspunsul la această întrebare este izbitor de simplu: în primul rând, Hallstein a trebuit să mintă în faţa Comandamentului Suprem al Aliaţilor din Germania postbelică, în ceea ce priveşte calitatea sa de membru în diferite organizaţii naziste. În al doilea rând, el a trebuit să se asigure că numeroasele sale publicaţii şi prezentări în calitate de cruciat al cuceririi Europei de către cartelul nazist, au fost distruse.

Există o singură explicaţie a acestui fapt: Hallstein şi complicii săi din Cartel au încercat să se asigure că nici unul din discursurile sau publicaţiile sale ca avocat al coaliţiei Nazi/Cartel şi al subjugării Europei de către acesta, nu va supravieţui. Această „politică a pământului pârjolit” a fost o condiţie preliminară pentru ridicarea politică a lui Hallstein astfel ca el să devină părintele fondator al Bruxelles UE.

Hallstein nu a fost singur în rolul său de arhitect şef al Bruxelles UE. El sa înconjurat de tehnocraţi legali care fuseseră deja instrumentele acţionarilor coaliţiei Nazi/Cartel înainte de 1945.

Deoarece uneltele cheie ale Cartelului pentru a-şi asigura viitorul control asupra Europei au fost patentele, nu este o surpriză faptul că Hallstein a ales – ca mâna lui dreaptă – un expert în legea patentelor:
În timpul regimului nazist, Carl Friedrich Ophuels a fost expertul conducător al importantei Curţi a Patentelor din Frankfurt (Germania), unde se afla sediul cartelului IG Farben, al industriilor chimice din ţările ocupate ale Europei. Acest fapt l-a calificat, desigur, ca şi complice al următoarei încercări a Cartelului de a cuceri Europa.
Chestionarul de des-nazificare al Aliaţilor din 1946 revelează faptul că Ophuels a fost membru al partidului nazist NSDAP (Partidul National Socialist Muncitoresc German) cu numărul de membru 2399061. Din cauza trecutului său nazist, Biroul de Securitate al Aliaţilor l-a clasificat în 1947 pe Ophuels astfel: „Acest individ a fost anterior găsit de către Guvernul Militar neangajat în niciun post superior celui de muncă obişnuită”.

Totuşi, judecata lui Hallstein despre Ophuels era în contrast direct cu cea a Biroului Aliaţilor. Împreună cu Gerhard Schiedermair – un membru al notoriului clan Schiedermair de avocaţi nazişti – Hallstein l-a promovat pe Ophuels într-un singur an (1949) în poziţiile de „doctor” şi „profesor” de drept la Universitatea din Frankfurt.
Cu un an mai târziu, în 1950, Hallstein l-a numit pe Ophuels în poziţia de „ambasador la Bruxelles” şi mâna sa dreaptă pentru construirea „Bruxelles UE”.

Sincer este halucinant, dar acesta este adevărul! Priviți cine sunt și ce au făcut. Priviți ce embrion al distrugerii conduce multe state și în ce hal arată statele astăzi: anularea culturii, crime la ordinea zilei și dispariția statelor anulându-le constituția. E dureros, dar adevărat! (va urma)

Toni Savu

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…