Acasa Eveniment Trei pacienţi cu COVID-19 în stare gravă, transferaţi cu elicopterul de la Brașov la Ploieşti

Trei pacienţi cu COVID-19 în stare gravă, transferaţi cu elicopterul de la Brașov la Ploieşti

3 min read
0
0
201

Trei pacienţi infectaţi cu COVID-19, în stare gravă, urmau să fie transferaţi, joi seara, de la Braşov, cu un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, la Ploieşti. Unul dintre aceștia a decedat pe aeroportul Ghimbav, înainte ca elicopterul militar care a asigurat transportul să decoleze.

Informaţia a fost anunţată pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Prahova. Autoritățile din Prahova nu au fost întrebate dacă acceptă cele două cazuri critice, întrucât în Situație de Urgentă nu întreabă nimeni. Toată lumea execută deciziile comandantului de acțiune, secretarul de stat Raed Arafat.
„Tocmai am fost informaţi că trei pacienţi infectaţi cu COVID-19, de la Braşov, vor fi transferaţi la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Prin ordin de la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cei trei pacienţi intubaţi, aflaţi în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă. (…) Corpul medical din cel mai mare spital prahovean este pregătit pentru a-i primi în siguranţă pe cei trei pacienţi aflaţi deja în stare gravă. Medicii sunt în alertă, gata să le acorde tratamentele necesare pentru a-i menţine în viaţă şi a le îmbunătăţi starea de sănătate celor trei persoane transferate de la Braşov”, se arată în postarea citată.
Motivul transferului ar fi că, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, de unde sunt transferaţi cei trei pacienţi şi unde sunt deja 12 internaţi la ATI, în stare gravă, nu s-ar dori să se ocupe această secţie COVID la capacitatea maximă, care este, în prezent, de 15 paturi.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primarul comunei Valea Călugărească a decedat azi-noapte

Primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, a decedat în noaptea de duminică spr…