Acasa Social Trei persoane din Prahova a murit din cauza gripei

Trei persoane din Prahova a murit din cauza gripei

3 min read
0
0
61

Încă o persoană a murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 64, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Ultima persoană decedată din cauza gripei este un bărbat de 51 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal A. El avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat.

UPDATE: Încă trei persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor confirmate ajungând la 67, a informat, vineri seară, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).
Cele trei persoane, la care s-a confirmat virusul gripal de tip A, aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal.
Este vorba despre doi bărbaţi din judeţul Prahova, unul în vârstă de 40 şi altul de 45 de ani, şi de o femeie din judeţul Timiş de 50 de ani.

COMUNICAT 1

COMUNICAT 2

România se confruntă cu o epidemie de gripă, având a treia săptămână epidemică, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând miercuri, într-o conferinţă de presă, că circulaţia intensă a virusului gripal se va menţine inclusiv în luna februarie. Potrivit ministrului, această formă de gripă are forme de manifestare uşoare şi medii.

Ministerul a transmis către toate spitalele din ţară recomandări suplimentare, odată cu declararea epidemiei de gripă, informează Sorina Pintea, precizând că una dintre măsuri vizează accesul vizitatorilor „în mod real” în toate unităţile sanitare, în special în secţiile cu risc.

Pintea a mai declarat că ministerul a comandat suplimentar 30.000 de doze de vaccinuri, care vor fi distribuite, începând de joi, către direcţiile de sănătate publică din ţară, care au solicitat acest lucru. Până în acest moment, peste un milion de persoane din grupele de risc s-au vaccinat.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…