Acasa Eveniment Trei persoane din Prahova diagnosticate cu botulism

Trei persoane din Prahova diagnosticate cu botulism

3 min read
0
0
128

Trei persoane din municipiul Câmpina, care au fost diagnosticate cu botulism, se află internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, o femeie aflându-se în stare gravă, ea fiind iniţial intubată. Toţi trei au primit ser antibotulinic şi sunt sub tratament de specialitate.

Surse medicale au declarat, pentru Agerpress, că două dintre cele trei persoane internate în cursul zilei de vineri sunt membri ai aceleiaşi familii şi că cei trei pacienţi ar fi mâncat împreună înainte de apariţia semnelor clinice.

În urma examenului clinic, aceştia au fost diagnosticaţi cu botulism, iar medicii le-au administrat ser botulinic şi le-au recoltat probe biologice pentru analize.

O femeie care are şi boli asociate se află în stare gravă, aceasta fiind internată la SJU Ploieşti în secţia de Terapie Intensivă, în primă fază fiind intubată, iar ulterior suportul mecanic fiind înlăturat, au mai precizat sursele citate.

Celelalte două persoane, între care se află şi un adolescent de 17 ani, au o stare mai bună şi sunt internate la secţia de Boli Infecţioase a aceleiaşi unităţi sanitare.

Botulismul este o afectiune rara, de o gravitate considerabila, cauzata de o toxina produsa de o bacterie numita Clostridium botulinum, toxina care se numara printre cele mai puternice otravuri cunoscute.

Exista trei mari tipuri de botulism:

1. Botulismul transmis prin alimente. Bacteriile daunatoare traiesc si se inmultesc in mediile cu foarte putin oxigen, cum ar fi alimentele ambalate sub forma de conserva in cutii inchise;
2. Botulismul transmis prin rani. Daca bacteriile patrund intr-o rana pot cauza o infectie foarte periculoasa, urmata de producerea de toxina botulinica la nivelul plagii;
3. Botulismul infantil. Cea mai frecventa forma de botulism, care apare dupa ce bacteriile (Clostridium botulinum) se inmultesc in tractul gastro-intestinal al copiilor mici cu varste intre 6 saptamani si 6 luni.
Toate cele trei tipuri de botulism reprezinta urgente medicale deoarece pun viata in pericol.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…