Acasa Justiție Trei tineri din Câmpina, acuzați de furturi și tâlhării, au fost eliberați din arestul preventiv

Trei tineri din Câmpina, acuzați de furturi și tâlhării, au fost eliberați din arestul preventiv

3 min read
0
0
125

În toamna anului trecut, în Cartierul Slobozia din Câmpina, trei tineri au intrat peste o familie, l-au lovit pe bărbat, au smuls lănțișorul de aur de la gâtul femeii, apoi au sustras bijuterii și alte bunuri. Cei trei tâlhari au fost prinși de polițiști în urma unor acțiuni de amploare, a mai multor percheziții, iar pe 24 noiembrie 2019 au fost prezentanți instanței cu propunerea de arestare preventivă. Săptămâna trecută, Judecătoria Câmpina a decis să-i elibereze din arest preventiv și să-i plaseze în arest la domiciliu.

Este destul de greu de înțeles care ar fi argumentele care ar putea sta la baza unei asemenea decizii, atunci când vorbim de fapte cu violență, premeditate. Practic, cei trei bărbați cu vârste între 21 și 32 de ani, intrau peste oameni în casă și, sub amenințare, furau cele mai de preț bunuri.
Cei trei bărbați, inculpați într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Câmpina și care are următorul termen pe 29 mai, sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani, conform Art. 234 din Codul Penal. În cazul celor trei intervin și circumstanțele agravante prevăzute de Art.77 din Codul Penal, faptele fiind săvârșite de trei persoane prin metode sau mijloace de natură să pună în pericol alte persoane.
Vă reamintim că, în afara tâlhăriei din Cartierul Slobozia, din cercetările polițiștilor a reieșit că cei trei bărbați au comis mai multe furturi și tâlhării. Este vorba de spargerea unei locuințe din București, unde au intrat peste doi bătrâni, pe care i-au amenințat și i-au legat, sustrăgând apoi bani și bijuterii, dar și de sustragerea a 100.000 lei din locuința unui om de afaceri din Valea Doftanei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziții în București și în 5 județe, inclusiv în Prahova. Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism – VIDEO flagrant

Trei minori sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare teroristă şi com…