Acasa Justiție Tribunalul Prahova a decis eliberarea condiţionată a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnată la şapte ani de închisoare pentru mită

Tribunalul Prahova a decis eliberarea condiţionată a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnată la şapte ani de închisoare pentru mită

3 min read
0
0
61

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis eliberarea condiţionată a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnată la şapte ani de închisoare pentru luare de mită, „dacă nu este arestată sau reţinută în altă cauză”.

Soluția pe scurt: Admite contestaţia formulată de persoana privată, de Cîrstoiu D. Veronica, născută la data de 02.11.1957, în prezent aflată în Penitenciarul Târgşor, împotriva sentinţei penale nr.2446/28.09.2017, pronunţată de Judecătoria Ploieşti și în consecință: Desfiinţează sentinţa atacată şi soluţionând cauza, în baza disp. art.4251 C.p.p., rap. la art. 587 C.pr.pen., admite propunerea de liberare condiţionată, formulată de Comisia de individualizare a pedepselor privative de libertate, privind persoana condamnată Cîrstoiu Veronica. Constată îndeplinite condiţiile disp. art. 59 şi urm. V. Cod penal şi dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatei de sub puterea MEPÎ nr.1/2016, emis de Curtea de Apel Constanţa, dacă nu este arestată sau reţinută în altă cauză. Atrage atenţia condamnatei asupra disp. art.61 V. Cod penal, privind efectele liberării condiţionate, pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului din oficiu, în sumă de 130 de lei, se va avansa din fondurile Ministerului de justiţie Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 17.10.2017. 

Cârstoiu a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în iunie 2016, la şapte ani de închisoare pentru luare de mită de la omul de afaceri Dinel Staicu pentru a-i anula pedeapsa primită în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Dosarul a fost instrumentat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care anunţau că judecătoarea Veronica Cârstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti a primit aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a admite contestaţia în anulare pe care acesta a depus-o la dosarul în care a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…