Acasa Justiție Tribunalul Prahova a prelungit interdicţia dizolvării sau lichidării SC Asesoft International şi Teamne International

Tribunalul Prahova a prelungit interdicţia dizolvării sau lichidării SC Asesoft International şi Teamne International

7 min read
0
0
183

Magistraţii Tribunalului Prahova au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidarea companiilor Asesoft International şi Teamnet International, despre care procurorii DNA susţin că sunt controlate de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Decizia este valabilă începând cu data de 2 aprilie și până pe 31 mai 2018 inclusiv. Totodată, la Tribunalul Prahova se judecă o contestaţie făcută de procurori după ce, într-un alt dosar, a fost admisă deschiderea procedurii falimentului în cazul SC Asesoft International.

Procurorii DNA Ploieşti au ceut instanţei de judecată să dispună interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare faţă de cele două companii în contextul în care, în 29 martie 2017, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva celor două firme pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

”De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, potrivit DNA.

Cererea adresată de către procurorii DNA Tribunalului Prahova a fost motivată prin faptul că prin sentinţele pronunţate de Tribunalul Prahova -Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. şi că până la acest moment nu a fost iniţiată procedura falimentului şi dizolvare a celor douăpersoane juridice.

Între timp, magistraţii de la Secţia de contenciosadministrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Prahova au dispus intrarea în procedura generală a falimentului a companiei S.C. ASESOFT INTERNATIONAL S.A., într-un dosar înregistrat în anul 2014 şi în care zeci de autorităţi publice, firme, bănci şi companii de leasing apar în calitate de creditori.

Decizia nu este definitivă, întrucât DNA a contestat soluţia, iar un termen în dosarul în care se va judeca aceatsă contestaţie nu a fost stabilit încă.

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti şi în consecinţă: În baza art.493 alin.4 Cod proc. penală, prelungeşte măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de inculpatele persoane juridice S.C. ASESOFT INTERNATIONAL S.A., cu sediul în mun. Ploieşti, str. Mihai Bravu nr. 10, jud. Prahova, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului Prahova cu nr. J29/574/2001, având CUI – 13990040 şi S.C. TEAMNET INTERNATIONAL S.A., cu sediul în mun. Ploieşti, str. Elena Doamna nr. 44, et. 1, jud. Prahova, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului Prahova cu nr. J29/461/2001, având CUI – 13904073, pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 02 aprilie 2018 până la data de 31 mai 2018 inclusiv. Dispune comunicarea unei copii a prezentei încheieri inculpatelor, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova, în vederea efectuării menţiunilor corespunzătoare. În baza art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu inculpatei S.C. Asesoft International S.A., în cuantum de 130 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.03.2018.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  117/2018  28.03.2018

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…