Acasa Eveniment Turişti fugăriţi de ursoaică pe traseul de la Vârful Omu la Gura Diham

Turişti fugăriţi de ursoaică pe traseul de la Vârful Omu la Gura Diham

2 min read
0
0
164

Jandarmii montani prahoveni au intervenit marţi seara pentru recuperarea bunurilor unui grup de cinci turişti care s-au întâlnit cu o ursoaică cu pui în zona Vârful Omu, aceştia aruncându-şi ulterior rucsacurile pentru a fi mai lejeri în deplasare.
Potrivit Jandarmeriei Române, marţi seara, în jurul orei 21.35, printr-un apel la 112 s-a sesizat că unui grup de 5 persoane, fete şi băieţi cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani, în zona Vârful Omu le-a ieşit un urs în cale. Aceştia şi-au aruncat rucsacurile şi au fugit la Cabana Gura Diham, de unde au şi solicitat sprijinul jandarmilor pentru recuperarea bunurilor.
„Turiştii s-au deplasat în linişte, s-au trezit cu animalul în lateral şi apoi le-a ieşit în faţă. Au fugit şi au abandonat bunurile pentru a fi mai lejeri în deplasare. Documentele şi telefoanele au fost găsite. Cei cinci turişti se vor deplasa pedestru până la autospeciala jandarmeriei şi apoi până la Gura Diham unde au maşina personală”, mai precizează reprezentanţii Jandarmeriei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Viorel Moldovan – noul antrenor principal al echipei Petrolul Ploieşti

Tehnicianul Viorel Moldovan a fost instalat, duminică, în funcţia de antrenor principal al…