Acasa Eveniment Turiști salvați de jandarmii montani Sinaia

Turiști salvați de jandarmii montani Sinaia

2 min read
0
0
154

Doi turişti care s-au rătăcit pe un traseu interzis de pe Valea Peleşelului au fost salvaţi de jandarmii montani din Sinaia, au informat, duminică, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova.
„În data de 10.03.2018, în jurul orelor 15.20, lucrători din cadrul Postului de Jandarmi montan Platoul Bucegi au acţionat în urma apelului primit prin SNUAU 112 pentru a salva o persoană care s-a rătăcit în după amiaza zilei de sâmbătă pe Valea Peleşelului, după ce acesta a coborât cu schiurile de la Cota 2000. La aproximativ zece minute de la primul apel, un alt turist a anunţat că s-a rătăcit în aceeaşi zonă, întâmpinând probleme din cauza stratului consistent de zăpada şi a zonei greu accesibile”, a informat şeful IJJ Prahova, col. Coman Liviu.
Potrivit acestuia, jandarmii au plecat în căutarea turiştilor şi, după interceptarea lor, au continuat deplasarea până la drumul Cotei de unde au fost preluaţi de un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi montan Sinaia.
Operaţiunea de salvare s-a finalizat la ora 19,00, cei doi turişti neavând nevoie de îngrijiri medicale.
„Stratul de zăpadă este destul de mare şi instabil pe văile muntelui, iar o drumeţie, mai ales pe traseele nemarcate nu este indicată. În plus, toate traseele montate sunt închise pe timpul iernii”, a menţionat reprezentantul IJJ Prahova.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii în Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova într-un dosar de trafic de droguri de risc – VIDEO

Procurorii DIICOT Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmb…