Acasa Opinii Un naiv – Eminescu

Un naiv – Eminescu

9 min read
0
0
1,565

În poezia lui „Împărat și proletar”, Mihai Eminescu are o strofă pe care cei mai în vârstă și-o amintesc din vremea în care erau elevi, pentru că devenise un fel de stindard al comuniștilor români:

Religia – o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranța de răsplată,
După ce-amar muncirăți mizeri viața toată,
Ați mai purta osânda ca vita de la plug?

Eminescu săracul a fost un biet naiv, în pofida geniului său poetic. Nici prin minte nu i-a trecut de ce pot fi în stare „dânșii” ca să își asigure accesul la resurse și să domine continente întregi, ba chiar lumea toată.
Vladimir Putin, secondat de patriarhul Chiril, este principalul promotor al destabilizării Europei Unite prin orice mijloace, inclusiv intoxicarea permanentă prin intermediul Internetului. Populații întregi, ținute decenii după decenii în ignoranță și lipsă de informare, sunt asaltate organizat și profesional de armatele de trolli și postaci plătiți aflați în slujba regimului imperial putinist. Oamenii nu au primit „lumina științei”, nu au fost educați să creadă în puterea rațiunii, dar li s-a pus la dispoziție internetul, de unde ei cred că-și iau informații veridice.  Tot felul de indivizi cu un nivel de cultură scăzut, cu o înțelegere cel mult sumară a funcționării societății, obscurantiști, lipsiți de orice dorință de cunoaștere a realității, cad pradă continuu propagandei mizerabile a unui regim care este gata să calce în picioare orice valoare pentru a se impune.
Iată acum cazul ultimei conspirații alimentate masiv de Kremlin: conspirația privind înjumătățirea populației mondiale prin vaccinuri imaginate de Bill Gates și devenite obligatorii pentru a microcipa cu ocazia asta lumea și a introduce în corp particule care interacționează cu undele 5G. Pur și simplu aceste nerozii sunt crezute de mase largi de oameni, pentru că ei își iau informațiile de pe site-uri de genul sputnik.md. Atât de bine au fost spălați pe creier acești oameni în ani și ani de bombardare cu informații false, încât astăzi ei iau de bun orice scrie un astfel de site, în vreme ce tot ce este conținut în documentele oficiale este o minciună din capul locului. Este un mecanism pervers, care din păcate ține la masele needucate și pe care, într-o formă adaptată local, l-au aplicat propagandiștii pesedismului Dragnist. Mai țineți minte „statul paralel”, intoxicarea cu roșii occidentale, aservirea către Soros etc? Alea erau conspirațiile oficiale bune pentru români. Cu alea dorea Dragnea să-și mențină puterea.
Celelalte, cu Bill Gates, G5, microciparea etc sunt pentru toți foștii sateliți ai URSS și pentru oricine dorește să înghită bazaconii din restul Europei. Cum spuneam, Moldova lui Dodon este primul și cel mai afectat dintre state. Numai că nu e vorba doar de internet, e vorba și de biserică. Pentru că în Moldova, iată, Sinodul Bisericii Ortodoxe, în frunte cu Mitropolitul Vladimir a emis o așa-numită „adresare” către autoritățile statului, din care aflăm cu stupoare că, citez: „sistemul antihristic mondialist dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G”, „în Parlamentul Italiei a fost formulată cererea de arestare a infractorului internațional Bill Gates, care este acuzat de faptul că este un criminal împotriva umanității, că a provocat prin vaccinuri moartea a 500.000 de copii în India, că susține ideea de genocid pentru reducerea populației planetei” și multe altele care pot fi citite pe site-ul oficial al BOM – mitropolia.md.
Iată deci că în Moldova lui Dodon, acțiunea putinistă este implementată la nivelul bisericii. Ce vor propovădui, ca urmare, preoții moldoveni în parohiile lor, duminică de duminică la Sfânta Liturghie? Evident, că Occidentul Antihristic vrea să vină mai repede Fiara 666, prin cipuri, vaccinuri, unde 5G și cine mai știe ce. Pe cine va lua în serios o babă incultă, care crede că bolile se vindecă cu mir și Sfântul Maslu, pe fiul ei care, poate, a terminat o facultate și s-a luminat cât de cât, sau pe popa din sat care-i bagă-n cap blestemății cu Bill Gates care este antemergătorul Antihristului? Presupun că răspunsul este limpede pentru oricine.
Cred că vin vremuri grele pentru europenii din partea asta a lumii. Curentul anti-european devine tot mai gros. Conspirații vechi, din anii începutului de secol XX, cu baronul Rotschild, Banca Mondială, masoneria, Apocalipsa, Noua Ordine etc. renasc, sunt redescoperite cu ajutorul internetului și lăbărțate monstruos de indivizi semialfabetizați, care cred că dacă le taie calea o pisică neagră trebuie să facă trei pași înapoi. Conspiraționismul anti-occidental susținut masiv de Rusia se potrivește mănușă cu o guvernare de tip pesedisto-dragnist, politica dublei măsuri, cu sistemul de pile și relații, cu patriotismul deșănțat funarist.
Va deveni tot mai greu și poate chiar periculos să fii european în România următorilor ani.
Raul Sebastian Baz

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Condamnată la 13 ani de închisoare, după ce și-a lovit mătuşa cu un topor

O femeie din judeţul Prahova care, în luna mai a acestui an, şi-a lovit mătuşa cu un topor…