Acasa Eveniment Un nou focar COVID-19 în Prahova

Un nou focar COVID-19 în Prahova

2 min read
0
0
719

Un nou focar de cazuri de infectare cu coronavirus a fost depistat în judeţul Prahova, în Ploiești, la un centru de dializă privat. 35 de persoane sunt infectate.

O altă unitate privată cu profil similar are trei cazuri confirmate. Toţi cei 38 de pacienţi dializaţi vor fi internaţi, a precizat Bogdan Nica, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Prahova se află aproape de atingerea limitei maxime de internare a pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus.

Directorul DSP a reamintit faptul că au fost mai multe focare la nivelul judeţului Prahova, între care cel de la centrul de bătrâni de la Izvoarele (71 de persoane, dintre care un beneficiar a decedat), cel de la Exploatare Sistem Zonal Prahova (Apele Române), unde au fost nouă cazuri, şi unul la o firmă de pe platforma Brazi, unde trei angajaţi au fost testaţi pozitiv.

De asemenea, două asistente de la Spitalul de pediatrie au fost testate pozitiv, dar şi o angajată de la blocul alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

În acest ultim caz este vorba despre o persoană care a fost contact al unuia dintre pompierii confirmaţi în urmă cu câteva săptămâni. Aceasta a stat în izolare 10 zile şi se pare că ar fi avut contact cu doar două persoane, a precizat Nica.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Afacerile de milioane de euro ale senatorului PNL Iulian Dumitrescu

Senatorul PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, a avut o ascensiune fulminantă pe scena polit…