Acasa Social Un prahovean a ales să devină pompier, lăsând preoția

Un prahovean a ales să devină pompier, lăsând preoția

4 min read
0
0
63

O faptă bună este cea mai bună rugăciune! Cu această credință își începe ziua Cătălin Calaver, un tânăr de 36 de ani, care, în locul preoției, a ales să devină pompier și antrenor de fitness. S-a născut în localitatea prahoveană Băicoi și a avut mereu dorința de a-și ajuta aproapele.

La 14 ani a plecat la Târgoviște, a făcut seminarul, apoi facultatea de Teologie și masterul. Nu a devenit însă preot, pentru că nu a simțit că o poate face ca o misiune. Convins că nu își găsise încă menirea, a încercat meseria de dascăl. A predat religia în școli, dar fiind o fire activă, nu s-a regăsit nici la catedră. A decis să facă o schimbare radicală, iar în urmă cu 10 ani a devenit pompier. Cătălin spune că dacă prin teologie ar fi devenit doctor de suflete, acum este salvator de vieți omenești. El povestește că de multe ori intervențiile sunt foarte periculoase, dar chiar dacă este conștient că își riscă viața, pune pe primul loc siguranța celorlalți.

Misiunea lui Cătălin nu se încheie însă odată cu intervențiile. După program, tânărul își face o altă datorie: ca antrenor de fitness, își ajută clienții să adopte un stil de viață sănătos. Cătălin mărturisește că de mic i-a plăcut sportul, dar abia la 18 ani a început să îl practice constant, pentru că pe atunci era foarte slab. Ulterior a urmat cursurile unei școli de instructori de fitness, apoi s-a specializat și în nutriție. Acum, în zilele libere, este antrenor la o sală din Ploiești. A ajutat unii clienți să slăbească spectaculos și recunoaște că nu este ușor, dar reușește să îi motiveze și să le schimbe stilul de viață împrietenindu-se cu ei și explicându-le lucruri despre alimentație și sport.

Povestea lui Cătălin a apărut ca exemplu într-o renumită revistă dedicată celor care duc o viață bazată pe mișcare și alimentație sănătoasă. Pentru el, fiecare zi se încheie cu bucuria de a fi făcut un bine. Fie că a îmbrăcat uniforma de pompier, fie echipamentul de fitness. Tânărul crede că dacă tu nu ești un exemplu, nu îi poți cere celui de lângă tine să facă ceva ce tu nu faci.

Un nou episod din Campania AGERPRES „Tânăr de România” poate fi vizionat pe pagina de Facebook, precum și pe canalul YouTube.

Agerpress

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…