Acasa Eveniment Un șofer prahovean surprins cu 131 de km/h

Un șofer prahovean surprins cu 131 de km/h

4 min read
0
0
147

Pentru nerespectarea regimului legal de viteză, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au reținut șase permise de conducere. Dar, cea mai mare viteză, anume 131 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui conducător auto, în vârstă de 46 de ani, din Prahova, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 B, în localitatea Mânzu.

POLIȚIA RECOMANDĂ:

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să manifeste prudență sporită la volan, să ruleze cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanță suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiții de siguranță și să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Dacă este necesar să conduceți în această perioadă, nu porniți la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, echipați-vă autovehiculul corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă și respectați semnificația indicatoarelor și îndrumările polițiștilor rutieri.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Întrucât vântul puternic afectează întotdeauna buna desfășurare a circulației rutiere, vă recomandăm să sporiți atenția pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sindicatul EQUITAS obține o primă victorie în fața Penitenciarului Târgșor

Curtea de Apel Ploiești a decis că angajații Penitenciarului Târgșor nu au fost plătiți co…