Acasa Economic Unicredit Bank amendată pentru că facea public CNP-ul clienților

Unicredit Bank amendată pentru că facea public CNP-ul clienților

1 min read
0
0
105

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat o investigație la Unicredit Bank și a constatat că aceasta a încălcat prevederile privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, aplicând o amendă de 130.000 de euro.

Sancțiunea a fost aplicată ca urmare a unei sesizări a Autorității Naționale de Supraveghere, prin care se semnala faptul că datele privind CNP-ul și adresa persoanelor care efectuau plăți la Unicredit, prin intermediul tranzacțiilor online, erau dezvăluite către beneficiarul tranzacției, prin formularele de extras de cont/detalii.

Potrivit art. 5 alin. 1 lit. c) din RGPD (”Principii legate de prelucrarea datelor cu caracter personal”), operatorul avea obligația de a prelucra date limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile în care sunt prelucrate datele.

Banca a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 613.912 lei, echivalentul în euro al sumei de 130.000 euro. Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) a intrat în vigoare în mai 2018.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Fost ofițer SRI Prahova trimis în judecată de DIICOT în dosarul Black Cube

DIICOT a anuntat, miercuri, trimiterea in judecata a fostului colonel SRI Daniel Dragomir …