Acasa Social Unităţile de învăţământ ar putea decide cum vor începe, la toamnă, anul şcolar

Unităţile de învăţământ ar putea decide cum vor începe, la toamnă, anul şcolar

4 min read
0
0
155

Problema modului în care va începe noul an școlar din toamnă este discutată în această perioadă nu doar în România, ci și în alte state din Europa. În țara noastră, autorităţile nu iau în calcul momentan amânarea începerii noului an şcolar, fiind discutate mai multe scenarii, inclusiv cel în care fiecare școală va decide cum va începe cursurile. Dispute pe această temă sunt și în Italia, Spania va deschide școlile, cel mai probabil, pentru patru zile pe săptămână, iar Bulgaria pledează pentru prezența fizică în clase, mai ales pentru elevii mici.

Cum vor învăța copiii la școală din toamnă este principala întrebare pe care și-o pun elevii, profesorii și părinții. Şansele sunt mici ca şcoala să se desfăşoare normal. Cel mai probabil scenariu este acela ca unii copii să înveţe din sălile de curs, iar alţii din faţa tabletelor, apoi să se facă rocadă.

Totodată, ultimul scenariu luat în discuție este ca unităţile de învăţământ să decidă singure cum vor începe, la toamnă, anul şcolar: tradiţional, cu toţi copiii prezenţi în clasă, online, sau hibrid. Iar fiecare şcoală va stabili acest lucru în funcţie de situaţia epidemiologică din zona în care funcţionează. Inspectorii şcolari, directorii, experţii în Educaţie şi asociaţiile de părinţi spun că o astfel de decizie ar fi binevenită şi că Ministerul Educaţiei nu poate aplică un singur scenariu pentru câteva mii de şcoli.

Asfel, şcolile ar putea primi „mână liberă” ca să decidă cum vor începe noul an. Totul va depinde însă de evoluţia numărului de îmbolnăviri cu noul tip de virus.

Cert este că anul școlar nu va fi amânat. Ministrul Sănătații, Nelu Tătaru, a spus că scenariile luate în calcul împreună cu Ministerul Educaţiei prevăd începerea anului şcolar pe 15 septembrie.

„E prematur să gândim. Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a afirmat Tătaru.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…