Acasa Social Va fi modificată limita de vârstă pentru copiii ai căror părinţi beneficiază de dreptul de concediu medical

Va fi modificată limita de vârstă pentru copiii ai căror părinţi beneficiază de dreptul de concediu medical

2 min read
0
0
153

Părintele care are în îngrijire un copil grav bolnav va putea beneficia de concediu medical şi de indemnizaţie pentru îngrijirea lui până la vârsta de 16 ani, în condiţiile în care, până acum, limita de vârstă era de şapte ani, potrivit unui proiect de OUG. Ministrul Sănătăţii a anunţat, joi, că limita de vârstă pentru copiii ai căror părinţi beneficiază de dreptul de concediu medical va fi mărită de la 7 la 16 ani.

De asemenea, au fost aduse clarificări la lista afecţiunilor grave pentru care se acordă acest concediu medical şi în privinţa documentelor pentru părinţii care însoţesc copiii la tratament în spitale din Uniunea Europeană sau din străinătate, a declarat Florian Bodog, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătăţii să accelereze demersurile de debirocratizare.

Lista acestor afecţiuni grave se va stabili de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii şi va fi prevăzută în Normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Pe lângă măsuri menite să simplifice modul de acordare a certificatelor de concediu medical, actul normativ reglementează şi posibilitatea acordării indemnizaţiei de maternitate calculate în raport cu toate veniturile pe baza cărora s-a calculat şi plătit contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Bărbat găsit spânzurat pe un pod de cale ferată

Un bărbat de 59 de ani a fost găsit spânzurat, joi, de balustrada unui pod de cale ferată,…