Acasa Politică Văzând cum îi fug primarii, preşedinte PSD Prahova, Bogdan Toader, i-a scris deschis lui Orban

Văzând cum îi fug primarii, preşedinte PSD Prahova, Bogdan Toader, i-a scris deschis lui Orban

5 min read
0
0
266

Migrația politică definește orice schimbare de afiliere la un partid politic a unui politician. Migrația politică are valențe negative pentru procesul democratic, indiferent în ce sens se manifestă ea, fie dinpre Opoziție către Putere, fie invers. Și asta pentru simplul fapt că migrația politică afectează deopotrivă intenția și exprimarea votului popular, precum și echilibrul politic legitimat prin acesta.

O vorbă spune că atunci când o corabie se scufundă, șobolanii părăsesc primii ambarcațiunea. Pe apele tulburi ale politicii mioritice, politicianul face ce vrea cu voturile primite. Nu mai contează doctrina, nici cel care l-a înscăunat în funcție. Migrația politică a devenit o maladie a oportunismului, astfel că nu ne miră de ce mulți primari liberali au trecut la PSD, când ultimii erau la putere și nu știm de ce se miră unii social-democrați că fenomenul, acum, e viceversa. În fond, aceeași țară, aceleași practici, cam aceleași fețe politice cu caractere duplicitare, în funcție de propriul interes.

Rănit în propriul orgoliu, că i se subrezește Organizația, preşedinte PSD Prahova, Bogdan Toader a conceput o scrisorică deschisă către președintele PNL, Ludovic Orban, invocând fair-play-ul politic, adică ceva utopic.

Iată scrisoarea cea deschisă:

„O nouă confirmare a ipocriziei care domneşte în Partidul Naţional Liberal!
– Scrisoare deschisă adresată preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban
Domnule Ludovic Orban,

La începutul acestei săptămâni, aţi declarat – în calitatea dumneavoastră de preşedinte al Partidului Naţional Liberal – că, în alegerile locale, partidul pe care îl conduceţi nu va primi în rândurile sale niciun primar care astăzi este membru al Partidului Social Democrat. Mai mult decât atât, aţi punctat şi faptul că nu veţi accepta drept candidaţi ai PNL în viitoarele alegeri foşti membri ai PSD! Aţi afirmat textual: „A doua decizie pe care am luat-o, care este în lumina deciziei anterioare a partidului care a vizat parlamentarii, care a fost luată după învestirea Guvernului pe care îl conduc, este aceea ca în alegerile locale PNL să nu primească ca şi candidat la funcţia de primar niciun primar care este astăzi în PSD”. Observ că, la nivelul judeţului Prahova, mai mulţi primari ai Partidului Social Democrat anunţă zilele acestea trecerea la PNL.
Vă solicit, domnule Orban, să ne precizaţi când spuneţi adevărul! În cadrul conferinţelor de presă de la Bucureşti sau atunci când de la centru li se transmit oamenilor dumneavoastră din teritoriu mesajele privind atragerea social-democraţilor de partea organizaţiilor PNL?
Sau poate chiar nu aveţi cunoştinţă despre ceea ce se petrece la nivelul întregii ţări… Deşi îmi este imposibil să cred că toate acestea se întâmplă fără girul dumneavoastră şi fără să fie la îndemnul dumneavoastră!
Bogdan Andrei Toader – Preşedinte PSD Prahova

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

8 persoane reţinute şi 26 sub control judiciar în dosarul privind obţinerea ilegală de permise auto

Opt persoane au fost reţinute, iar 26 au fost plasate sub control judiciar de procurori în…