Acasa Eveniment Vechile autobuze din Ploiești au început să facă victime: o tânără a căzut pe geam!

Vechile autobuze din Ploiești au început să facă victime: o tânără a căzut pe geam!

5 min read
0
0
412

O adolescentă în vârstă de 17 ani a fost rănită, miercuri seară, după ce a căzut, pe un geam, dintr-un autobuz al firmei de transport public din Ploieşti. Poliţiştii au demarat o anchetă, urmând a stabili în ce condiţii s-a produs incidentul şi dacă geamul s-a desprins din ramă şi s-a spart la contactul cu asfaltul ori dacă s-a spart în timpul mersului. Cercetări fac şi reprezentanţii firmei de transport public.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Raluca Brezeanu, tânăra a căzut pe geamul unui autobuz care circula pe Bulevardul Independenței din municipiul Ploieşti, pe traseul 2.

Purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova, George Duţă, a declarat că medicii au fost solicitaţi după ce, în zona centrală a municipiului Ploieşti, o fată de 18 ani a căzut dintr-un autobuz după ce geamul s-a desprins. Tânăra a suferit răni la cap şi la spate, fiind dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Din primele date de la locul incidentului reiese că adolescenta se afla pe un scaun al autobuzului, de unde a căzut în afară pe un geam. Nu se ştie, deocamdată, dacă geamul s-a desprins din ramă şi s-a spart la căderea pe asfalt, ori dacă acesta s-a spart în timpul mersului.

Directorul societăţii Transport Călători Express Ploieşti, Nae Alexandri, a spus că incidentul s-a petrecut imediat după ce autobuzul a plecat din staţie. „Este ceva ciudat. Şoferul mi-a spus că după ce a plecat din staţie s-a trezit cu două tinere care au venit la el şi au spus că o fată a căzut cu geamul din spatele autobuzului. Distanţa dintre canapele şi geamul respectiv este de aproximativ 30 centimetri. Este prima oară când păţim aşa ceva, să se desprindă geamul. Cazul este în cercetare. Ciudat este că imediat cele două fete au dispărut. Ori au îmbrâncit-o şi s-a spart geamul, ori fata s-a sprijinit şi geamul chiar s-a desprins.”, a declarat Alexandri.

Autobuzul în care s-a produs incidentul aparţine companiei Transport Călători Express SA, care asigură transportul în comun în municipiul Ploieşti şi este deţinută de Consiliul Local. Este vorba despre unul dintre autobuzele vechi care circulă în municipiu.

În urmă cu trei luni, un autobuz marca Ikarus s-a rupt în două, în timp ce transporta călătorii pe ruta traseului 5.

În ultimii doi ani, sindicalişti din cadrul TCE Ploiești au atras de mai multe ori atenţia asupra faptului că parcul auto este învechit şi reprezintă un pericol pentru călători, dar şi pentru şoferi. Recent, autoităţile din Ploieşti au demarat achiziţionarea unui nou lot de autobuze, primele vehicule de transport călători începând să circule de câteva săptămâni pe străzile oraşului.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Decizia CAB privind carantina de la Gornet, nelegală!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) consideră că decizia Curţii de Apel Bucureş…