Acasa Cultură Vernisaj „PEISAJUL ROMÂNESC” în Foaierul Teatrului „Toma Caragiu”

Vernisaj „PEISAJUL ROMÂNESC” în Foaierul Teatrului „Toma Caragiu”

3 min read
0
0
158

Unul dintre cei mai importanți artiști plastici basarabeni ai momentului, Ștefan Coman, va aduce în fața publicului prahovean 25 de lucrări reunite sub titlul „PEISAJUL ROMÂNESC”. Vernisajul va avea loc în Foaierul Teatrului „Toma Caragiu”, luni, 25 noiembrie, la ora 17.00, expoziția fiind deschisă iubitorilor de artă până pe data de 15 decembrie.

Eveniment susținut de BES România și Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești.

Ştefan Coman s-a născut pe 6 ianuarie 1964 în raionul Cantemir, R. Moldova. Începând din 1978, studiază la Şcoala de pictură pentru copii din Hânceşti, iar între 1985 şi 1989 – la Colegiul de Arte Plastice „Repin” din Chişinău. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova și absolvent al Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, Chișinău, Ștefan Coman este cunoscut publicului de artă ploieștean prin numeroase expoziții personale și de grup. Lucrările sale au fost expuse pe simeze din România, Rusia, Ucraina, Italia, Belgia și Germania.

A participat la numeroase tabere de creație din Europa, iar multe dintre lucrările sale se află în colecții publice sau private din Belgia, Canada, Danemarca, Rusia, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Republica Moldova, SUA, Ucraina.

În 2005, Ștefan Coman a primit Premiul Nicolae Tonitza pentru Pictură la Concursul Național de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă, Bârlad, România.

Artistul are toată convingerea că peisajul şi lucrul în plein-air reprezintă temelia picturii coloriste şi au atâta forţă încât din încărcătura spirituală acumulată lucrând în natură îşi extrage apoi seva şi pentru lucrările pictate în atelier. Dar fie ele realizate sub cerul liber, ori între pereţii atelierului, picturile sale se aştern doar pe pânză de in…

„Dacă vrei să-ţi expui trăirile, trebuie să pictezi din natură. Doar emoţiile pe care le resimt în mediul naturii le expun în ideea că vor trăi, căci, dacă le voi ascunde, ele vor muri.” (Ștefan Coman)

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La școală, din 14 septembrie, trei scenarii: verde, galben și roșu

Școala începe pe 14 septembrie, iar elevii vor merge la ore numai cu mască. Unde va fi pos…