Acasa Social VEZI când va fi gata legea „Primul salariu” și cum poţi câştiga 2.500 lei pe lună

VEZI când va fi gata legea „Primul salariu” și cum poţi câştiga 2.500 lei pe lună

2 min read
0
0
194

Ministerul Muncii a anunţat că programul PRIMUL SALARIU, prevăzut în programul de guvernare al alianţei PSD-ALDE, va fi gata pană la finalul lunii iunie.

Coaliţia PSD-ALDE va implementa programul PRIMUL SALARIU, prin care tinerii cu studii superioare vor beneficia la încadrare de un salariu de 2.500 lei brut pentru primii trei ani de munca; programe de ucenicie pentru învatarea unei meserii, programe de stagii pentru experienta profesionala. De asemenea, va asigura burse profesionale pentru tineri, alocatii pentru terminarea studiilor şi pentru terminarea gimnaziului.

Programul PRIMUL SALARIU are în vedere stimularea tinerilor absolvenţi de­ţinători ai unei licenţe de învăţămant superior acreditat, prin garantarea unui salariu de încadrare de 2.500 lei brut timp de trei ani şi prin subvenţionarea an­­ga­ja­torului cu 50% din cheltuiala sa­la­rială, cu menţinerea angajării timp de 5 ani”, au transmis reprezentanţii Minis­te­rului Muncii.

Potrivit datelor din programul de guvernare, programul PRIMUL SALARIU ar urma să încurajeze inserţia tinerilor pe piaţa muncii şi va avea ca beneficiari 40.000 de absolvenţi anual. Impactul bugetar estimat este de 180 de milioane de euro pe an, iar durata programului PRIMUL SALARIU va fi de patru ani.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…