Acasa Cultură Viceprimarii ploieșteni la deschiderea Concursului internațional de vioară și violă

Viceprimarii ploieșteni la deschiderea Concursului internațional de vioară și violă

2 min read
0
0
168

Viceprimarii municipiului Ploiești, Cristian Mihai Ganea și George Pană, au participat, ieri, la festivitatea de deschidere a celui mai important eveniment cultural ploieștean din această primăvară, respectiv Concursul internațional de vioară și violă „Muzica unește Europa”, care se desfășoară în perioada 30-31 martie a.c. la sediul filarmonicii ploieștene. Evenimentul este organizat de municipalitatea ploieșteană în parteneriat cu Filarmonica “Paul Constantinescu” și Asociația “Muzica unește Europa”.

La cele trei categorii ale concursului s-au înscris 30 de tineri artiști, cu vârste cuprinse între 11 – 19 ani, din România, Germania și Elveția. Membrii juriului sunt din Germania, Elveția și Japonia. Evaluarea concurenților se va face conform noilor norme europene, pe baza unui soft, care cuprinde 5 categorii de evaluare, fiecare dintre concurenți primind la sfârșitul competiției un feed-back în scris din partea fiecărui membru al juriului.

Premiile sunt în valoare totală de peste 3.000 euro, participanților urmând să le fie oferite diplome și trofee. Câștigătorul Marelui Premiu al concursului va avea prilejul să susțină un concert împreună cu Orchestra Filarmonicii  „Paul Constantinescu”, în stagiunea 2018-2019.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La școală, din 14 septembrie, trei scenarii: verde, galben și roșu

Școala începe pe 14 septembrie, iar elevii vor merge la ore numai cu mască. Unde va fi pos…