Acasa Justiție Victor Ponta, la ÎCCJ în dosarul „Rovinari – Turceni”

Victor Ponta, la ÎCCJ în dosarul „Rovinari – Turceni”

3 min read
0
0
138

Fostul premier Victor Ponta a ajuns vineri la ÎCCJ unde are loc un nou termen în dosarul Rovinari – Turceni, în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor.

La intrare în sediul instanței, Victor Ponta nu a dorit să facă declarații în fața jurnaliștilor. Anterior, el s-a prezentat la Secția 6 de Poliție din Capitală, având în vedere că este pus sub control judiciar.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul „Rovinari — Turceni” pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ”Șova și Asociații”, Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ”Șova și Asociații” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Mai mulți angajați de la firma de avocatură a lui Dan Șova au recunoscut la DNA neregulile legate de contractele de asistenţă juridică semnate cu complexele energetice Rovinari şi Turceni. Totul s-a făcut la ordinele senatorului Dan Șova. Detaliile apar în referatul DNA trimis la Senatul României.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Curtea de Apel Bucureşti decide astăzi dacă va fi ridicată carantina în comuna prahoveană Gornet

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă, marţi, pe cererea autorităţilor locale din comuna Go…