Acasa Opinii VIRGILisME: După ce „s-a refugiat” în pădure, un urs a alertat autoritățile locale din Prahova

VIRGILisME: După ce „s-a refugiat” în pădure, un urs a alertat autoritățile locale din Prahova

7 min read
0
0
117

Un proverb românesc spune că „Şarpele, când îl doare capul, iese la drum”. Normal, nu iese să facă autostopul sau să ia autobuzul până la prima stație. Poate vrea doar să traverseze drumul către piață sau către agențiile de pariuri. Din păcate, are cote mici de reușită. N-aș paria pe el! Sigur se alege cu o bâtă-n cap sau cu un ultim masaj facial de la roata unei mașini. Repugnă, prin definiție și chiar prin prezență, încă din vremurile când vindea mere Evei pentru Adam.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, „în noaptea de 15/16 iunie 2017, pe raza orașului Bușteni, un urs s-a refugiat în pădure, după ce a fost lovit de un autoturism.”

Bietul urs s-ar fi refugiat într-un buncăr sau s-ar fi dus direct la veterinarul de familie, dar a preferat pădurea, convins fiind că, acolo, nu dă peste un cretin la volan sau, mai ales, cretinul peste el! Nu se știe dacă vroia doar să ia Maxi-Taxi ca să bea un Ursus pe terasa Rosi, la Ploiești. Și, poate, nu făcea urât la băutură ca bipezii vânători.

Știu, din titlu reiese că ursul a alertat autoritățile locale. Nu avea cum… Nu avea nici cum, nici telefon! Probabil, îl pierduse când a dat dobitocul ăla peste el. Autoritățile s-au alertat singure. Apoi, la rândul lor, au alertat toată lumea, citez: „Prin intermediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și al Poliției Locale Bușteni a fost informată populația cu privire la existența unui potențial pericol determinat de existenta animalelor sălbatice în general și a unui urs rănit, în special. Recomandăm locuitorilor și turiștilor să evite deplasările în pădure sau, în cazul în care acestea sunt absolut necesare, să nu se abată de la traseele de patrulare stabilite de autoritățile competente.”

Chestiunea cu „potențial pericol determinat de existenta animalelor sălbatice în general și a unui urs rănit, în special” e genială! Nu era exclus ca ursul să fi fugit în pădure cu scopul de a convoca toate animalele să iasă la un protest, în fața primăriei, cu pancarte gen „Deși rănit, #rezist!”

Mai mult: „Au fost constituite echipe formate din jandarmi, reprezentanți ai Ocolului Silvic și Fondului Cinegetic, care patrulează în zonă pentru protejarea populației. La nivelul Instituției Prefectului Județul Prahova s-a luat legătura cu gestionarul Fondului Cinegetic, cu reprezentanții Gărzii Forestiere, ai Gărzii de Mediu, ai Direcției Silvice și cu autoritățile locale.”

Nimeni nu-l caută pe imbecilul care a dat peste urs. Comunicatul poliției prahovene e cam la fel cu cel al prefecturii, normal, doar exprimarea sună altfel: „un urs a fost lovit de un autoturism, după care a fugit în pădure”. Se putea, desigur și altfel spus, zic eu: „După ce a dat peste o mașină, un urs a fugit de la locul faptei în pădure”.

Mă mir că ursul a fugit, fără să se mai certe cu șoferul, fără să ceară despăgubiri și chiar fără să înșele pe alții prin metoda „accidentul”.

Încă nu se știe dacă, în fugă, ursul a reușit să-și noteze numărul de înmatriculare a mașinii cauzatoare de accident. În fond, ursul n-are vină! E mare, viu. Nu-i de pluș sau de mucava! Putea fi evitat într-un fel sau altul. Nu cred că a sărit în fața mașinii precum etnicii ăia care cer, ulterior, despăgubiri.

Dar vorba aia: câinii latră, ursul trece, apoi dă unul peste el cu mașina.

antrophologic

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…