Acasa Opinii VIRGILisME: Și, acum, surpriza serii, cântăreața Lia!

VIRGILisME: Și, acum, surpriza serii, cântăreața Lia!

7 min read
0
0
310

Cercetată pentru luare de mită (4 infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infracțiuni) și spălare de bani (2 infracțiuni), pe vremea când era primăreasă, Lia Olguța Vasilescu a lăsat Bănia Craioveană și a preferat Bănetul Capitalei.

Conducerea de partid și de stat a înțeles că Lia nu vroia un tratament inuman, ci doar un tratament de imunitate. Astfel, a devenit ministereasă la Ministerul Muncii, ca să vadă și ea cum stă treaba și când muncești pe bani mulți. Lia, Olguța și Vasilescu, un 3 în 1, și-au făcut bagajele pentru a arăta națiunii bagajul de cunoștințe social-democrate pus în slujba unui popor hăcuit de taxe, impozite și facturi din salarii mizere.

Aici fac o paranteză (sau câte vreau eu!) explicându-le celor care, încă, mai juisează că au fost eliminate cele 100 de taxe dragnești, faptul că au demarat scumpirile și vor tot urma altele. Până și pâinea noastră cea de toate zilele s-a scumpit, când poporul ăsta se hrănește, de ani buni, cu pâine și circ ieftine.

Revenim la Lia și să ascultăm cum ne mai (în)cântă ea. Cel mai tare cântecel de jale sună așa: „Se dublează salariile, este vorba despre salariile mici, dar nu peste noapte. Până în anul 2021!” Asta fiind ca în bancul ăla cu vestea bună și cea rea, la Auschwitz, când vestea bună pentru evrei era că se vor schimba chiloții, iar cea rea că se vor schimba, dar între ei!

Păi, măi Lia, măi Olguța, măi Vasileasco, cu toate că nu se știe dacă vei rămâne 4 ani în fruncea ministerului, trebuie să conștientizezi că un salariu mic, fie el și dublat, nu mai are nicio valoare peste 4 ani! Mai mult, ea a recomandat celor care nu înțeleg acest sistem de salarizare să studieze programul de guvernare elaborat de PSD. Aici chiar ne-a dat pe spate, că programul de guvernare nu-l prea înțeleg nici cei care l-au conceput! Toată populimea țării știe că un program de guvernare este făcut de abureală, apoi se dă buleală, că nu am găsit altă rimă!

Pe de altă parte, după majorarea de 5,25% a punctului de pensie aprobată de Guvernul Cioloș pe final de mandat și care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, mulți pensionari încă aplaudă guvernul… Grindeanu, fără să realizeze că diferența în plus nu acoperă scumpirile. Singurii beneficiarii rămân, desigur, cei cu „pensii speciale”, oameni mai mult decât speciali, politicienii de rang înalt. Pensiile speciale, sunt de 11 ori mai mari decât cele normale. Un pensionar „special“ câștigă într-o lună cât un pensionar obișnuit într-un an!

În fine, întrebată fiind cu cât se vor majora veniturile potrivit noii legi a salarizării, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, nu a explicat, în cadrul emisiunii tv unde a făcut anunțul, de unde va găsi finanțare pentru aceste creșteri salariale, dar ele sunt în măsură să facă extrem de atractive slujbele de la stat pentru care nu ai nevoie de facultate, iar în unele cazuri nici măcar de bacalaureat.

Mai mult, Lia o dă pe înalte și spune că toţi bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană şi că va fi o distribuţie corectă a sporurilor, nu ca până acum, când şefii luau sporuri foarte mari faţă de restul angajaţilor.

Dar… „Mănâncă și ea o pâine!”, ca de altfel și cântăreața de mai jos:

Virgil Rădulescu

PS: Acest material poate fi considerat un pamflet, doar de cei care, încă, mai gândesc. Orice asemănare cu personaje rupte de realitate nu este deloc întâmplătoare!

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…