Acasa Opinii VIRGILisME: Și EU sunt SIMONA!

VIRGILisME: Și EU sunt SIMONA!

4 min read
0
0
95

Fără nicio legătură cu mitingul contra naturii sau al circului de pe Arena Națională, prefer să rămân bărbat, dar cred că franța e neagră nu numai pentru faptul că a devenit colonizată de către fostele colonii, ci și de faptul că națiunea lor tinde spre incultură. Însă nu văd de ce e prea neagră de supărare. Am prieteni în franța, români, care-mi spun că scriu mai corect gramatical decât francezii sadea-sardină.

Când un hebdomadar s-a dat rănit musulmanic, toată lumea a fost alături de ei. Românașii francofoni se credeau Charlie, dar nu renumitul Chaplin. Chiar dacă marile ziare franțuze ne-au făcut țigani, încă de pe vremea când am opus rezistență la un meci de fotbal, pe când aveam Națională, românii au rămas la fel de pacifiști cum i-a învățat istoria.

Nu le înțeleg aroganța francmusulmanilor să meargă până acolo să o facă și pe Simona Halep țigancă. Culmea, „marele” hebdomadar! Păi, putea fi și țigancă, dar a învins! Și dacă tot e țigancă, cu atât mai umilitor pentru o nație care e doar francofonă, nu franceză!

Dacă, mâine, hebdomadarilor, ar veni din nou nemții peste voi, sunt convins că i-ați primi cu brațele și picioarele deschise.

Chiar dacă mulți români au studiat, pe vremuri, la paris, respectivii au devenit somități și v-au săltat nația. Lista ar fi prea lungă de exemple… Bănuiesc că și ăia au fost tot țigani! Când ne-ați făcut naționala de fotbal „țigani”, voi aveați doi francezi în lot, un armean și restul negri. Mai negri decât țiganii noștri.

Ce e mai umilitor este că, în indolența voastră, nu ați inventat nici șampania, nici parfumul, nici brânza Camembert. Poate singura aroganță era pe vremea când vă scărpinați cu ace de argint pe sub peruci, ca să excitați păduchii să se înmulțească. Când ați ajuns să folosiți parfumul, ați renunțat la baie. Săpunul? Oh, da, l-ați transformat în brânză Camembert!

Virgil Rădulescu

Load More Related Articles
Load More By Redactia
  • VIRGILisME: De ce am zis „PAS” la mărețul referendum

    Nu prea mi-am bătut capul, cu atât mai puțin fundul, despre marele (în costuri) referendum…
  • SĂ SE ȘTIE! (II)

    Continuăm să vă prezentăm documentarea făcută de prof. univ. dr. ION COJA, din care trebui…
  • SĂ SE ȘTIE!

    Foarte adevărat, cu un amendament: ultimul rege din dinastia arpadiană, a decedat la 300 a…
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Check Also

Familie atacată în gospodărie de un urs

O femeie în vârstă de 52 de ani şi soţul acesteia, de 58 de ani, din satul Plăieţu, comuna…