Acasa Opinii VIRGILisME: Sorry, Soros e de vină!

VIRGILisME: Sorry, Soros e de vină!

9 min read
0
0
113

Numele lui Georgică Soros este foarte mult folosit în luptele surde dintre partidele oarbe și surde disputate pe mult prea îngăduitoarea scenă politică românească. Nu sunt mulți cei care știu cine este, dar îi asociază o conotație negativă. Bineînțeles, în cazul de față, chiar și în cel din spate, mulți nu știu nici ce e aia „conotație”, dar trecem peste asta! Însă, nu putem trece peste Georgică!

Georgică ăsta s-a născut la Budapesta și este de-o seamă cu Ionică al nostru, care s-a născut la Oltenița. În timp ce Georgică a ajuns multi-miliardar, Ionică a preferat să rămână „sărac și cinstit”.

Ajuns bogat, Georgică a finanțat mii de ONG-uri, inclusiv din România, dar și, personal, nume sonore de pe piața politico-economică. Ajuns sărac, Ionică a inventat baronii locali care să se finanțeze singuri, dar să-i asigure puterea și să susțină financiar un partid care rămâne mamut, chiar dacă are picioare de lut.

Doi „Highlanders” care au influențat enorm o țară cu oameni debusolați, slab educați și prea creduli, adică exact teritoriul facil de dominație.

După lovitura de stat din 89 – „revoluție” doar pentru bietele și regretatele victime „colaterale” – Ionică al nostru propunea un „comunism cu față umană” unui popor saturat de atâta umanitate propangadistică. Criticat, încă de pe atunci, de presa liberă (tot pe atunci), Ionică al nostru nu a mai pedalat pe ideea asta, ci s-a dat „populist” de dragul puterii, zâmbind pe toate canalele media cum că poporul decide.

Puțini realizează, chiar și în ziua se astăzi, că renumitul zâmbet iliescian era doar un rictus… La fel cum puțini au auzit de „falansterul de la Scăieni”, Prahova, anii 1835-1836, unde se milita pentru modernizare și racordarea societății românești la valorile Occidentului european. Poate, acum vreo 200 de ani, a avut un efect.

Acum, românii – mă refer la cei care pot să gândească liber, neîndoctrinați – realizează că, în timp, Ionică a făcut tot ce a vrut el. Comunismul cu față umană și-a schimbat fețele în eșalonul 2, 3, 4 ș.a.m.d., până în ziua de astăzi, iar principiile comunismului cu față „neumană”, prin care toți membrii se bucurau de același statut social, au luat altă față.

Astfel, au apărut două pături sociale, bogați și plebe, fără o pătură de mijloc, un brâu, o pilotă, o plapumă… Și, uite așa, a răcit la mijloc românul în fața europoizilor unioniști, adică a rămas fără coloană vertebrală.

Venind din spate, tocmai din Teleorman, luând-o printre mormnite mai abitir decât Liam Neeson în filmul „A Walk Among the Tombstones” (trad. „Umblând printre morminte”) apare Livică, un alt nou eșalon, care, culmea!, conduce o ditamai țară, sfindând penalitatea până la rangul de virtute. Noroc cu marionetele mereu avide de ranguri înalte!

Recent, de sub mustăcioara șucară au ieșit mirobolantele vorbe: „Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă României”, apoi „Nu știu ce are Soros cu mine, dar are ceva!”.

Nu cred că România poate fi asociată cu un rătăcit politic, apoi, iată unde s-a băgat Soros și de ce țara asta merge parcă stă. Soros e vinovat pentru că:

Țara a fost luată fără datorii, iar acum e datoare vândută

Că au apărut baronii locali

Pentru că mulți bătrâni au fost evacuați din case naționalizate, iar casele le-au „naționalizat” mai marii țării. Aci e valabil și pentru terenuri, domenii, păduri etc

Soros e de vină că mulți votează păcăliți de promisiuni și că Liviu, indiferent câte guverne schimbă, nu se va achita de promisiunile electorale

Soros e de vină că salariile nu cresc, poate doar prin 2020, când românimea, POATE, a uitat de Liviu și de guvernele lui de mucava

Tot Soros e de vină că, deși mulți ani postdecembriști am fost conduși de un partid social-democrat, am ajuns să sperăm la protecție socială și chiar la democrație

Dar sunt prea multe necazuri pe țara asta din cauza lui Soros! Închei aici, repetând, că într-o țară în care nu se investește în educație, sănătate sau protecție socială, țara e un fel de zombi (mort-viu). Se știe: săracul și prostul sunt cel mai ușor de păcălit, dominat…

Notă: Soros e vinovat și pentru faptul că nu m-a plătit să scriu acest articol!

PS: Acest material poate fi considerat un pamflet doar de cei care, încă, mai gândesc. Orice asemănare cu personaje rupte de realitate nu este deloc întâmplătoare!

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…