Acasa Eveniment ZIUA MONDIALĂ A LIBERTĂŢII PRESEI sărbătorită în Ploiești și Câmpina

ZIUA MONDIALĂ A LIBERTĂŢII PRESEI sărbătorită în Ploiești și Câmpina

4 min read
0
0
134

Ziua Mondială a Libertății Presei va fi marcată la Ploiești și Câmpina printr-un Festival organizat de Filiala Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
Aflat la prima ediție, Festivalul Cultural Internațional “Libertate și jurnalism” (programat între 3 și 7 mai) le va da ocazia prahovenilor să viziteze mai multe expoziții de grafică dedicate libertății presei, să asiste la conferințe despre provocările presei de ieri și de azi, dar și să participe la lansări de carte, recitaluri de epigramă şi chiar scurte reprezentații teatrale.
Festivalul va debuta vineri, 3 mai, la Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” din Ploiești, unde la ora 14.00 vor avea loc vernisajul expoziției „Caricatura prahoveană pentru libertatea presei” (curator Bogdan Stoicescu) și o prelegere pe tema “Caricatura și cenzura” susținută de apreciatul grafician Nicolae Ioniță.
În cadrul expoziției vor putea fi admirate lucrări semnate de artiști precum Cristian Mihăilescu, Gelu Pascal, Julian Pena–Pai, Mihai Ignat, Marian Avramescu și Nicolae Ioniță, dar și mai multe lucrări ale regretatului Gheorghiță Ghinea-Uriașu.
În aceeași zi, la Vila Barbizon din Câmpina, de la ora 17.00, Festivalul inițiat și organizat de Filiala Prahova a UZPR va programa o serată culturală pe tema “Libertate și jurnalism”, cuprinzând mai multe prelegeri despre libertatea și istoria presei, vernisajul unei expoziții de caricatură (“Nicolae Iorga în presa timpului), un recital de epigramă și o lansare de carte.
O astfel de serată culturală va avea loc și pe 7 mai, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă din Ploiești, organizată împreună cu Casa de Cultură “I. L. Caragiale” a municipiului Ploiești. Din programul acesteia fac parte prelegeri, un recital de epigrame, un scurt spectacol de teatru susținut de trupa “Atitudini” și un moment muzical, dar și vernisajul unei expoziții internaționale de caricatură.
La toate aceste evenimente, accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile. Partenerii Festivalului sunt Consiliul Județean Prahova prin Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” și Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Primăria Municipiului Ploiești prin Casa de Cultură “I. L. Caragiale” a municipiului Ploiești, Societatea Scriitorilor Prahoveni și Biblioteca Municipală “Constantin I. Istrati” Câmpina.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Dosar penal pentru patru persoane din Bălțești, aflate în izolare, care au asistat la un scandal în stradă

Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele a patru persoane care se aflau în izolare şi c…