Acasa Diverse Ziua mondială a poștei

Ziua mondială a poștei

2 min read
0
0
34

La 9 octombrie, se sărbătorește, în fiecare an, Ziua mondială a poștei. Aceasta marchează înființarea, în 1874, prin semnarea Tratatului de la Berna, a Uniunii Generale a Poștelor. Ziua mondială a poștei a fost declarată la această dată de Congresul Uniunii Poștale Universale (UPU), desfășurat la Tokyo, în Japonia, în 1969, notează Agerpres.

Scopul marcării acestei zile este de a conștientiza rolul sectorului poștal în viața oamenilor și a societăților de afaceri, contribuția sa la dezvoltarea socială și economică a țărilor. De asemenea, are menirea să încurajeze statele membre ale Uniunii Poștale Universale să întreprindă programe prin care să transmită mesajele lor și să facă cunoscute activitățile proprii în rândul publicului și a mass-media la nivel național.

În prezent, în peste 150 de țări din întreaga lume, se desfășoară festivități pentru a marca această zi, dedicată activității de curierat a poștașilor.

Serviciul poștal este și rămâne cea mai mare rețea fizică din lume, care permite ca largi segmente ale economiei să funcționeze.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Check Also

Sebastian Ghiţă anunţă că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi

Fostul deputat, Sebastian Ghiţă, a declarat la România TV că a făcut o plângere penală pe …