Acasa Eveniment Ziua Sfântului Andrei sau Ziua Lupului. La Mulți Ani celor care poartă numele Sfântului Apostol Andrei!

Ziua Sfântului Andrei sau Ziua Lupului. La Mulți Ani celor care poartă numele Sfântului Apostol Andrei!

4 min read
0
0
60

Creștinii îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Apostol Andrei, considerat ocrotitorul spiritual al României. Potrivit tradiției, Sfântul Andrei este singurul apostol care a ajuns pe teritoriul țării noastre, în Dobrogea, unde a intemeiat primele comunități creștine.
Andrei era pescar, frate cu Petru și ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Evanghelia scrie că, atunci când l-a întâlnit pe Iisus, a răspuns fără șovăire chemării de a fi propovăduitor al mesajului creștin.
După înălțarea lui Isus la cer și coborârea Duhului Sfânt, apostolii au tras la sorți teritoriile pentru misiune. Sfântului Andrei i-a revenit Pontul, adică teritoriile din jurul Mării Negre. De aici, concluzia că Sfântul Andrei a ajuns și pe teritoriul Dobrogei de astăzi, unde a hirotonit preoți și episcopi.

Apostolul s-a adăpostit într-o peșteră din județul Constanța, care este vizitată, în fiecare an, de zeci de mii de pelerini.
De aceea, Sfântul Andrei este considerat Apostolul străromânilor și ocrotitorul spiritual al României.
Sfântul Andrei a murit ca martir în orasul Patras din Grecia, răstignit pe cruce.

LA MULȚI ANI PLINI DE BUCURII tuturor celor care poartă numele Sf. Andrei sau a derivatelor sale: Andreea, Andra, Andrea, Andreia, Andruţa, Andruşa, Andras, Endre, Andreeas, Andreas, Andreiu, Andries, Andrus, Andruţ sau Andu.
Românii îl sărbãtoresc, astăzi, cu bucurie pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc, el fiind numit “Cel dintâi chemat”, fiind primul care a răspuns chemării lui Hristos la apostolate.

Supranumită şi Ziua Lupului, ziua de Sfântul Andrei este marcată de o serie de credinţe şi superstiţii, printre care şi acelea legate de viitor sau soartă. Una dintre taradiţiile de Sfântul Andrei este pusul grâului la încolţit, în ghivece. Tradiţia spune că fiecare membru al familiei trebuie să aibă ghiveciul său cu grâu. Ghiveciul trebuie pus la fereastră, pentru ca grâul proaspăt încolţit să beneficieze de lumină suficientă. Tradiţia spune că grâul pus la încolţit de Sfântul Andrei indică viitorul omului care l-a plantat. De Anul Nou, cum arată grâul aşa va fi şi sănătatea celui care l-a plantat în noul an.

Peste 700.000 de români își sărbătoresc, astăzi, ziua numelui.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…