Acasa Politică 17 prahoveni au fost blocați mai bine de 10 ore în Vama Porubne-Siret

17 prahoveni au fost blocați mai bine de 10 ore în Vama Porubne-Siret

3 min read
0
0
180

Un număr de 17 români din Prahova au făcut, vineri, apel la autorităţi pentru a putea intra în ţară. Oamenii sesizau faptul că erau blocaţi de mai bine de 10 ore în Vama Porubne-Siret şi că nu sunt lăsaţi să treacă spre România pentru a ajunge la familiile lor.

„Suntem blocaţi în Vama Siret, în partea ucraineană, suntem de 10 ore aici, nimeni nu ne bagă în seamă, nu vor să ne elibereze, să trecem către România, nimeni nu ne dă o explicaţie, venim din zona de conflict, din zona Harkov, am fugit de acolo, pe rute ocolitoare, ca să nu trecem prin oraşele mari, să nu fim bombardaţi. Acum aşteptăm un ajutor din partea României, din partea Vamei române, să putem să ajungem acasă, să scăpăm de situaţia asta, de 10 ore stăm, răbdăm de foame, de frig, nimeni nu ne dă o explicaţie. Vin valuri de ucraineni care au prioritate, chiar şi alte naţionalităţi care trec, şi noi nu putem trece către România, o ţară care primeşte ucraineni, să-i ajutăm, dar noi nu avem prioritate să intrăm în ţara noastră. Vă rugăm să ne ajutaţi să putem ajunge acasă, la familie şi copii”, a fost apelul lor către autoritățile române.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor români să ia în considerare să utilizeze, alternativ, și celelalte puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina și România (PTF Solotvino – PTF Sighetul Marmației, PTF Diakovo – PTF Halmeu ), precum și cele dintre Republica Moldova și România (PTF Lipcani – Rădăuți Prut, PTF Costești – PTF Stânca, PTF Sculeni,  PTF Leușeni – PTF Albița, PTF Cahul – PTF Oancea și PTF Giurgiulești – PTF Galați), unde timpii de așteptare pentru ieșirea din Ucraina sau Republica Moldova sunt în prezent mult mai reduși.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Asistentul medical de la Spitalul de Psihiatrie Voila, suspectat că a agresat sexual un pacient, arestat preventiv

Instanţa de judecată a emis, miercuri, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de …