Acasa Eveniment 18 Octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

18 Octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

4 min read
0
0
49

În perioada 17-23 octombrie 2016, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania națională „Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”, ce constă într-o serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 Octombrie – Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Sub sloganul „Traficul de persoane poate fi prevenit!”, specialiștii A.N.I.T.P. vor participa la întâlniri directe cu reprezentanții unor instituții și organizații care activează în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, cu tineri având vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, câtdar și cu reprezentanți ai publicului larg.

Cu acest prilej, ANITP anunță și rezultatele campaniei online de informare și sensibilizare cu privire la victimele traficului de minori în vederea exploatării prin muncă „Mânuțe fericite, NU mânuțe chinuite!”, derulată în parteneriat cu Asociația „Telefonul Copilului’”(ATC), în perioada 16.06.2016-16.09.2016.

Mesajele campaniei au fost afișate de peste 160.000 de ori, în conturile a peste 86.000 de persoane, implicând activ peste 4000 de utilizatori. Acestea au atras peste 1600 de aprecieri, 1030 de distribuiri și 85 de comentarii.

Titularii celor mai creative comentarii au primit: diplome de merit, diplome onorifice și mesaje personalizate de multumire.

În acest context, la nivelul Centrului Regional Ploiești se vor desfășura o serie de activități prin care populația din județele Prahova, Buzău și Dâmbovița va fi informată în legătură cu existența traficului de persoane și riscurile asociate acestuia, despre măsurile de protecție și legislația aferentă, despre modurile de operare folosite de traficanți, ceea ce este de importanță crucială în stoparea traficului încă din faza de recrutare.

Informații de background:

În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, începând cu luna octombrie 2007, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a organizat, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali și neguvernamentali, numeroase campanii și activități de prevenire la nivel național.

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Național al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfășura activități de prevenire și monitorizare a acestui fenomen infracțional.

Pentru informații suplimentare, persoana de contact: comisar șef de poliție Pantaia Maria, email:

anitp.ploiesti@mai.gov.ro, telefon: 0761119959.

Website: anitp.mai.gov.ro

Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

  • A murit actorul Sebastian Papaiani

    Actorul Sebastian Papaiani a decedat marți, la vârsta de 80 de ani. Sebastian Papaiani a s…
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

DNA a trimis Dosarul Ghiță-Ponta-Blair Secției pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Direcția Națională Anticorupție a înaintat Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din …