Acasa Eveniment 35 de percheziţii domiciliare, în 7 judeţe, la persoane bănuite de furturi de ambarcaţiuni

35 de percheziţii domiciliare, în 7 judeţe, la persoane bănuite de furturi de ambarcaţiuni

4 min read
0
0
66

Poliţiştii de la transporturi au efectuat 35 de percheziţii domiciliare, în 7 judeţe, inclusiv Prahova, la persoane bănuite de furturi de ambarcaţiuni, pescuit ilegal, delapidare, precum şi contrabandă cu ţigări şi cu produse petroliere. 31 de persoane au fost reţinute.
La data de 22 februarie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., au efectuat 35 de percheziţii domiciliare, în judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Bacău şi Prahova.
Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele unor persoane bănuite de furturi de ambarcaţiuni, pescuit ilegal, delapidare, precum şi contrabandă cu ţigări şi produse petroliere.
La activităţi au participat şi poliţişti de la structurile de poliţie transporturi din Bucureşti, Galaţi, Iaşi, de la inspectoratele de poliţie judeţene Tulcea şi Galaţi, jandarmi, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii Navale Române.
De asemenea, au fost efectuate controale la bordul a 6 nave sub pavilion românesc pentru verificarea gestionării şi consumului de carburanţi achiziţionaţi în regim suspensiv.
Activităţile au fost activitate în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate o arbaletă cu două săgeţi, aproximativ 1.500 de litri de produs petrolier, 8 unelte de pescuit monofilament cu ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale, în lungime totală de aproximativ 800 de metri, o bonină de plasă de pescuit din fir nylon, în lungime de 200 de metri, 3 unelte de pescuit din fir textil tip ohan, în lungime totală de 250 de metri şi 3 prostovoale noi, interzise la deţinere.
De asemenea, au fost ridicate aproximativ 1.000 kg. de cărbune tip cocs, ambalat în 20 de saci de rafie a câte 50 kg. fiecare, 1.360 de ţigarete de contrabandă, 57 de telefoane mobile, 13 cartele pre-pay, 13.700 de euro şi 297.700 de lei.
Totodată, au fost depistate la percheziţii un certificat de calificare profesională în specializarea sudor, despre care există indicii temeinice că este falsificat, aproximativ 9.800 kg. de porumb fără documente legale de provenienţă şi care au fost lăsate în custodie până la finalizarea cercetărilor, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie.
Totalul valorii bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 445.430 de lei.
În urma administrării probatoriului, 31 de persoane au fost reţinute de poliţişti pentru delapidare şi complicitate la delapidare, ulterior faţă de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii în Bucureşti şi Prahova, în urma cărora au fost reţinuţi cinci cetăţeni bulgari, acuzaţi de înşelăciune

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat, vineri, mai multe p…