Acasa Cultură 4 martie – comemorarea dispariției lui Toma Caragiu

4 martie – comemorarea dispariției lui Toma Caragiu

2 min read
0
0
273

Joi, 4 martie, se implinesc 44 de ani de la disparitia lui Toma Caragiu, cel care, timp de 12 ani, a fost director al institutiei ce astazi ii poarta numele si pe scena careia a interpretat peste 30 de roluri.

In amintirea marelui artist, Teatrul „Toma Caragiu” a programat o serie de manifestari care se doresc a fi o reverenta simbolica in fata devotamentului sau pentru arta scenei si a contributiei aduse in dezvoltarea acesteia.

De la ora 11.00, vor avea loc depuneri de flori la statuia actorului din imediata vecinatate a Teatrului si la bustul acestuia, amplasat in apropierea punctelor de acces in sala de spectacole.
Pe parcursul intregii zile, in foaierul principal al teatrului, va fi deschisa o expozitie fotodocumentara „In Memoriam Toma Caragiu”, o colectie ce imortalizeaza o parte din marile sale roluri din spectacole jucate pe scena ploiesteana sau a unor teatre bucurestene de renume, si vor rula proiectii cu interviuri-marturii ale unor personalitati teatrale – Marin Moraru, Florin Zamfirescu, Horatiu Malaele, Mihai Malaimare, Mircea Diaconu despre Toma Caragiu.
De la ora 19.00, va invitam la o noua reprezentatie a celei mai recente premiere a sectiei Drama, spectacolul „Ti amo, Maria!”, de Giuseppe Manfridi, in regia lui Eusebiu Mihail Tudoroiu, o poveste plina de energii comprimate, ce prezinta patologia unui cuplu prins in „jocul” unei iubiri imposibile.

Va asteptam sa ne fiti alaturi intr-o zi incarcata de amintiri si emotie, o zi cu o semnificatie aparte pentru cei care il poarta inca in suflet pe Toma Caragiu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…