Acasa Eveniment 48 de percheziții în 15 județe, inclusiv Prahova, la persoane bănuite de contrabandă și fals în înscrisuri private

48 de percheziții în 15 județe, inclusiv Prahova, la persoane bănuite de contrabandă și fals în înscrisuri private

3 min read
0
0
403

La această oră, polițiștii timișeni efectuează 48 de percheziții domiciliare, pe raza a 15 județe, la persoane bănuite de contrabandă și fals în înscrisuri private.

Astăzi, 22 martie, în baza autorizațiilor de percheziție emise de Judecătoria Lugoj, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice și cei din cadrul Poliției Municipiului Lugoj descind, pe raza a 15 județe, efectuând 48 de percheziții.

nei-paste

Sunt vizate persoane bănuite de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de 1 kg. de tutun de fumat, contrabandă și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coșteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul internetului, 105 kg. de tutun, fără ca produsul să fie supus marcării și fără a se achita accizele aferente acestor operațiuni.

a1

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziționat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispozițiile legale.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat polițe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule și diplome de calificare în câmpul muncii.

Polițiștii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Poliției Municipiului Lugoj.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș și al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Iași, Tulcea, Mehedinți, Dâmbovița, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Alba, Brașov și Gorj.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…