Acasa Cultură 96 de ani de la nașterea Maestrului Toma Caragiu

96 de ani de la nașterea Maestrului Toma Caragiu

3 min read
0
0
74

Sâmbătă, 21 august, se împlinesc 96 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu. Cel care, vreme de 12 ani, a condus instituția care îi poartă astăzi numele, s-a născut în anul 1925, la Hrupiști, în Grecia, într-o familie de aromâni, alături de care, în 1940, ajunge în România, stabilindu-se la Ploiești.

De-a lungul întregii sale vieți, Toma Caragiu a demonstrat un devotament excepțional pentru teatru, dăruindu-ne povești și personaje interpretate magistral, sau scenete de un umor subtil, cu înțeles profund.

Cu ocazia celor 96 de ani de la nașterea sa, îi invităm pe cei care îl poartă încă în suflet să participe la activitățile organizate în amintirea marelui actor care și-a pus ampreta asupra evoluției instituției noastre.

Astfel, sâmbătă, 21 august, de la ora 11.00, vom aduce un omagiu la statuia acestuia, aplasată în scuarul din vecinatatea Teatrului, și la bustul din foyerul Teatrului „Toma Caragiu”.

Pe parcursul întregii zile, în foyer-ul principal al instituției va putea fi vizitată și o expoziție fotodocumentară alcătuită din imagini ce imortalizează o parte din marile roluri jucate de Toma Caragiu pe scena teatrului ploieștean sau a unor teatre bucureștene de renume. De asemenea, va putea fi urmărit un material video cu interviuri-mărturii ale unor personalități teatrale: Horațiu Mălăele, Florin Zamfirescu, Marin Moraru, Mihai Mălaimare, Mircea Diaconu.

Seara, de la ora 18.30, vă invităm să urmăriți spectacolul „Omul care a văzut moartea”, o comedie de Victor Eftimiu, versiune scenică Andreea Vulpe, regia Cristi Juncu.

Vă așteptăm să ne fiți alături pentru a evoca împreună amintirea marelui artist, patronul spiritual al Teatrului ploieștean.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anchetă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionului aterizat forţat pe un câmp

O anchetă a fost deschisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionu…